Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Γ. Παπακωνσταντίνου: Δεν θα αλλάξουν οι όροι του προγράμματος

Σε περίπτωση που η Ελλάδα χρειαστεί να αντλήσει χρήματα από τις αγορές το 2013, αυτά θα ενσωματωθούν στις δόσεις που ήδη λαμβάνει και δεν θα υπάρχουν νέα μέτρα υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, στη συνέντευξη τύπου μετά τα συμβούλια Eurogroup και Ecofin στις Βρυξέλλες.



“Η Ελλάδα είναι σε Πρόγραμμα και θα είναι σε πρόγραμμα, μέχρι το 2013. Δεν υπάρχει κάποια διαφοροποίηση στους όρους του Προγράμματος, ακόμη και αν χρειαστεί να μπούμε και να χρησιμοποιήσουμε χρήματα από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό. Και αυτό επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι, το 2013, ο ευρωπαϊκός μηχανισμός κλείνει και αυτό αντικαθίσταται από το μόνιμο μηχανισμό” τόνισε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τις τεχνικές λεπτομέρειες για την επιμήκυνση του ελληνικού δανείου, την μείωση του επιτοκίου και την αγορά κρατικών ομολόγων από τον μόνιμο μηχανισμό της Ε.Ε. τόνισε πως υπάρχει αρκετή δουλειά να γίνει ακόμα και ότι το Εurogroup θα συνεδριάσει την επόμενη Δευτέρα, για να ετοιμάσει το τελικό πακέτο των αποφάσεων που θα πάει στη Σύνοδο στις 24 και 25 του μήνα.

Στάθηκε σε δύο σημαντικά ορόσημα που έχει μπροστά της η κυβέρνηση.Το πρώτο είναι Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Προσαρμογής, που θα αφορά την περίοδο μέχρι το 2015 και πρέπει να έχει εγκριθεί μέχρι τα μέσα Απριλίου και να περάσει από τη Βουλή μέχρι τα μέσα Μαΐου ενώ το δεύτερο αφορά στο σχέδιο δράσης για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας που θα παρουσιαστεί ως το τέλος Μαρτίου.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com