Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

ΚΚΕ: Οι Βρυξέλλες σπρώχνουν τους λαούς σε αδιέξοδο

«Παρά τους προσωρινούς συμβιβασμούς για το λεγόμενο μηχανισμό στήριξης που οδηγεί τους λαούς στη χρεοκοπία ο 'σκυλοκαβγάς' μαίνεται», αναφέρει το ΚΚΕ για τα αποτελέσματα της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής, κρίνοντας ότι παρά την επίτευξη συμφωνίας για Σύμφωνο του ευρώ, οι διαφορές ανάμεσα στα κράτη-μέλη της Ε.Ε. παραμένουν αγεφύρωτες.


Για τις εξελίξεις που αφορούν στην Ελλάδα, υποστηρίζει πως "οι συνηθισμένοι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης περί ελληνικών επιτυχιών και αναγνώρισης των θυσιών του ελληνικού λαού, οι θέσεις της Ν.Δ. για αλλαγή των όρων του μνημονίου δεν μπορούν πια να κρύψουν τον όλεθρο που φέρνει για τα λαϊκά συμφέροντα η κοινή στρατηγική τους".

Παράλληλα, το κομμουνιστικό κόμμα εκφράζει την αντίθεσή του με τις αποφάσεις που αφορούν στη Λιβύη και δηλώνει πως καταδεικνύουν "ότι τα μονοπώλια και οι κυβερνήσεις τους είναι το ίδιο επιθετικά και προς το εσωτερικό και προς το εξωτερικό".

Τέλος, χαρακτηρίζει υποκριτικές τις θέσεις των "27" για το μεταναστευτικό πρόβλημα και καλεί το λαό να ανατρέψει την "καπιταλιστική βαρβαρότητα".

 
website counter
friend finderplentyoffish.com