Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Γ. Πεταλωτής: «Δεν μας χαρίστηκε τίποτα»

O κυβερνητικός εκπρόσωπος απέρριψε τη θέση της αντιπολίτευσης, ότι η μείωση του επιτοκίου και η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ ήταν αυτονόητη εξέλιξη και προειλημμένη απόφαση. «Στις σκληρές διαπραγματεύσεις δεν μας χαρίστηκε κανείς και τίποτα», υποστήριξε ο Γιώργος Πεταλωτής.


"Δεν τίποτα δεν ήταν αυτονόητο και εύκολο [...] διεκδικήσαμε, πείσαμε και καταφέραμε γιατί είμαστε ήδη αξιόπιστοι συνομιλητές, γιατί έχουμε λάβει τις αποφάσεις που απαιτούν οι περιστάσεις", πρόσθεσε. "Μέχρι και την τελευταία στιγμή παίζονταν τα πάντα, γιατί είχαμε να κάνουμε με τη σύγκληση 17 διαφορετικών απόψεων, αντιλήψεων και συμφερόντων", ανέφερε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέκλεισε το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, παραπέμποντας τους δημοσιογράφους στις χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού. Παραδέχτηκε ότι υπάρχουν ελλείψεις στην κυβερνητική δράση, συμπληρώνοντας πως "όποια περιθώρια βελτίωσης για τη λειτουργία μας υπάρχουν, θα πρέπει να τα εξαντλήσουμε, γιατί δουλεύαμε και δουλεύουμε σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης που δεν δικαιολογούν καμία καθυστέρηση".

Όσον αφορά στο συντονισμό της κυβέρνησης, είπε ότι "ο πρωθυπουργός βρίσκεται εδώ, συντονίζει και παρακολουθεί την κυβερνητική λειτουργία μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια".

Επιτιθέμενος στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, ο Γ. Πεταλωτής υποστήριξε ότι "δεν έχει αντιληφθεί τον εθνικό χαρακτήρα της προσπάθειας". Σχολιάζοντας τον τρόπο με τον οποίο υποδέχτηκε ο Αντώνης Σαμαράς τις εξελίξεις, είπε πως "φαίνεται ότι η Ν.Δ. δεν παρακολούθησε τι έγινε στη σύνοδο κορυφής και δεν αντιλαμβάνεται πώς λειτουργεί η Ε.Ε.".

Σχετικά με την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι αποτελεί επιλογή της κυβέρνησης και δεν ήταν όρος για τη βελτίωση των όρων του δανείου των 110 δισ. ευρώ. "Είναι κάτι που θα πρέπει να γίνει ούτως ή άλλως με συγκεκριμένα κριτήρια και πλήρη διαφάνεια και δεν θα χρειαζόταν να μπει ποτέ ως όρος σε καμία σύμβαση", διευκρίνισε.

Παράλληλα, χαρακτήρισε επιτυχία της Ελλάδας το γεγονός ότι δεν θα προβλέπεται συνταγματική πρόβλεψη για τα δημόσια οικονομικά.

Ερωτηθείς, τέλος, για το ενδεχόμενο να να ψηφισθεί το μεσοπρόθεσμο σχέδιο δημοσιονομικής στρατηγικής με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών, είπε ότι "αυτό είναι ενα τεχνικό ζήτημα, είναι θέμα που θα συζητηθεί γιατί υπάρχουν και διάφορες παράμετροι που θα μελετηθούν

 
website counter
friend finderplentyoffish.com