Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

ΕΒΕΑ: Η γραφειοκρατία «τρώει» ακόμη τις επιχειρήσεις

Σοβαρά προβλήματα στις συναλλαγές των επιχειρήσεων με τους κρατικούς φορείς εξακολουθούν να προκαλούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες τονίζει στα συμπεράσματά της έρευνα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ).




Η έρευνα με τίτλο, «Ερωτηματολόγιο για τη γραφειοκρατία του Δημοσίου στις συναλλαγές των επιχειρήσεων» πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά σε σύνολο 867 επιχειρήσεων κατά την περίοδο 1ης Μαΐου – 3ης Ιουνίου 2011.

Όπως προκύπτει από τις απαντήσεις των επιχειρηματιών:

Πάνω από ένας στους τρεις (37%) δεν βλέπει καμία απλοποίηση στις συναλλαγές του με την εφορία ενώ μικρή βελτίωση βλέπει το 51%.

Το 47% δεν βλέπει καμία πρόοδο στις συναλλαγές του με λοιπούς κρατικούς φορείς (εκτός εφορίας) και το 51% δηλώσει ότι έχουν απλοποιηθεί λίγο.

Το κόστος της γραφειοκρατίας στις συναλλαγές με το δημόσιο επιβαρύνει κατά πολύ τα συνολικά έξοδα σχεδόν των μισών επιχειρήσεων του δείγματος (49%), αρκετά μεγάλη είναι η επιβάρυνση για το 35% των επιχειρήσεων και μόλις το 16% δηλώνει ότι τα έξοδά επιβαρύνονται λίγο.

Σχετικά με την Υπηρεσία Μίας Στάσης, περίπου οι μισές (49%) από τις επιχειρήσεις που έχουν αποταθεί εκεί δηλώνουν ότι η μείωση της γραφειοκρατίας είναι μικρή και το 30% υποστηρίζει ότι έχει περιοριστεί από αρκετά έως πολύ.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com