Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Συνεννόηση σε «τεχνικό επίπεδο» με τη Ν.Δ. επιδιώκει η κυβέρνηση

Βέβαιος ότι το μεσοπρόθεσμο οικονομικό πρόγραμμα θα υπερψηφιστεί εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ύστερα από τη χθεσινή, μαραθώνια, συνεδρίαση του κοινοβουλευτικού τομέα εργασίας Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ. Δεν είπε, ωστόσο, πότε θα διεξαχθεί η ψηφοφορία. Παράλληλα, πρότεινε στη Ν.Δ. τη συνάντηση σε «τεχνικό επίπεδο» εμπειρογνωμόνων για την οριστικοποίηση των νέων μέτρων.



"Δεν βγήκε προς τα έξω και δεν το είδαμε πουθενά ότι δεν υπήρχε καμία αμφιβολία και καμία αμφισβήτηση για το μεσοπρόθεσμο και για την ψήφισή του", δήλωσε ο Γιώργος Πεταλωτής. Υποστήριξε ότι όσα ήλθαν στο φως της δημοσιότητας από τις τοποθετήσεις των βουλευτών της συμπολίτευσης ήταν "αυτά που είναι πολύ ευχάριστα, που είναι πολύ πιπεράτα". Πρόσθεσε ότι εκτός από αυτά, είπαν "και άλλα πολύ σημαντικά πράγματα, τα οποία πραγματικά είναι αντάξια της υπευθυνότητας και της σοβαρότητας της κοινοβουλευτικής ομάδας σήμερα".

Ανέφερε ότι το Μεσοπρόθεσμο θα έχει και "έντονο" αναπτυξιακό χαρακτήρα και επανέλαβε ότι θα περιλαμβάνει και μέτρα που έχει προτείνει η Νέα Δημοκρατία. Δεν απέκλεισε συνάντηση, σε τεχνικό επίπεδο κυβερνητικών στελεχών με εμπειρογνώμονες που θα προτείνει η Ν.Δ. για την οριστικοποίηση του περιεχομένου του Μεσοπρόθεσμού. Απομακρύνεται, ωστόσο, το ενδεχόμενο νέας συνάντησης των πολιτικών αρχηγών, καθώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως "δεν είναι ούτε υπουργικό συμβούλιο, ούτε μια απλή σύσκεψη".

Όσον αφορά στο πότε θα κατατεθεί το Μεσοπρόθεσμο, άφησε... ανοιχτή ημερομηνία, λέγοντας πως "όταν έχουμε να διαχειριστούμε τέτοιου είδους ζητήματα, δεν τίθεται θέμα μιας εβδομάδας νωρίτερα ή δύο εβδομάδων αργότερα". Επιχείρησε να το αποσυνδέσει από το ζήτημα της καταβολής της 5ης δόσης του δανείου των 110 δισ. ευρώ. "Φαίνεται και από τις δηλώσεις των εταίρων μας, έχουμε κάνει τα πάντα ώστε να πείσουμε ότι η Ελλάδα προχωράει μπροστά για να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε την 5η δόση", σημείωσε.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις στήριξης του Μπαράκ Ομπάμα στην Ελλάδα, είπε: "Όλες οι αναφορές των ξένων ηγετών ή των ξένων αξιωματούχων έχουν την αξία τους. Εμείς, όμως, αυτό που έχουμε να κάνουμε, είναι να είμαστε προσηλωμένοι στους στόχους μας".
 
website counter
friend finderplentyoffish.com