Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

"Έρχονται μέρες πενίας" είπε ο πρόεδρος του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου!

Άκρως δυσοίωνες προβλέψεις για το αύριο της ελληνικής οικονομίας και της πατρίδας μας γενικότερα έκανε ο πρόεδρος του ελληνοαμερικανικού εμπορικού επιμελητηρίου, Γιάννος Γραμματίδης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μαζί με τον πρόεδρο του ΣΒΒΕ, Νίκο Πέντζο, για τη διοργάνωση του 12th Thessaloniki Forum.



Πιο συγκεκριμένα ο κ. Γραμματίδης ανέφερε ότι η ελληνική οικονομία έχει εισέλθει σε έναν δεκαετή κύκλο ύφεσης και ότι τώρα βρίσκεται στο δεύτερο έτος αυτού του κύκλου. «Έρχονται στιγμές πενίας» ήταν η φράση που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος και προκάλεσε την έκπληξη του ακροατήριου. Πρόσθεσε ωστόσο ότι θα προκύψει θετικό πρόσημο για την οικονομία στα τέλη του 2013.

Πρότεινε επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου. Τάχθηκε κατά των πρόωρων εκλογών. Χαρακτήρισε ακραία περίπτωση τη λύση του δημοψηφίσματος. Επεσήμανε την ανάγκη ευρύτατου ανασχηματισμού στον οποίο θα πρέπει να συμμετέχουν εκτός από το πολιτικό προσωπικό και τεχνοκράτες.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, Νίκος Πέντζος, αναφερόμενος στο μεσοπρόθεσμο σχέδιο, είπε ότι οι επιχειρήσεις δεν αντέχουν άλλους φόρους. Τάχθηκε υπέρ των αποκρατικοποιήσεων αλλά όχι χωρίς όρους.

Στις εργασίες του 12th Thessaloniki Forum που θα φιλοξενηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 19 και 20 Ιουνίου, θα παραβρεθούν και θα μιλήσουν 10 Υπουργοί της Κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρόεδρος του ελληνοαμερικανικού εμπορικού επιμελητηρίου ρωτήθηκε αν φοβάται τυχόν επεισόδια λόγω της παρουσίας των πολιτικών προσώπων στο φόρουμ. Απάντησε ότι «δε χρειάζεται να τα ακούσουν από τους διαδηλωτές. Θα τα ακούσουν από εμάς που θα είμαστε μέσα».


 
website counter
friend finderplentyoffish.com