Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Ακατάλληλη -υπό όρους- η αναδιάρθρωση λέει ο Τρισέ

«Μία αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους είναι ακατάλληλη, εφόσον η Ελλάδα θα εμμείνει στις υποσχημένες μεταρρυθμίσεις» τόνισε στο Μόντρεαλ του Καναδά ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν-Κλοντ Τρισέ.Παράλληλα τόνισε ότι «η κρίση χρέους στην ευρωζώνη δεν ισοδυναμεί με κρίση του ευρώ».




Αναφορικά με το χρέος της χώρας μας ο πρόεδρος της ΕΚΤ είπε ότι δεν θεωρεί πιθανή την αναδιάρθρωση ή την υποβάθμιση των ελληνικών ομολόγων υπό την προϋπόθεση των οικονομικών-φορολογικών μεταρρυθμίσεων και των αποκρατικοποιήσεων. Επίσης υποστήριξε ότι για να μπει η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας είναι επιβεβλημένες οι μεταρρυθμίσεις που ζητά η διεθνής κοινότητα.

Ο Τρισέ δήλωσε επίσης ότι "οι τωρινές εντάσεις δεν μεταφράζονται σε κρίση της νομισματικής ένωσης της ΕΕ", και τάχθηκε στο μεταξύ υπέρ αυστηρότερων κυρώσεων στο μέλλον για τα κράτη παραβάτες των φορολογικών κανόνων της ΕΕ, αλλά και μιας μεγαλύτερης εποπτείας της ΕΕ πάνω στις οικονομικές πολιτικές των μελών της.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com