Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Μαχαίρι στις διοικήσεις των νοσοκομείων και στον αριθμό των κλινικών

Τα σχέδια της κυβέρνησης για τον περιορισμό των διοικήσεων των νοσοκομείων από 131 που είναι σήμερα σε 83 και την κατάργηση 300 από τις 1.900 κλινικές που λειτουργούν σε αυτά ανακοίνωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος στους διοικητές των νοσοκομείων και των Υγειονομικών Περιφερειών.





Υποστήριξε ότι οι διοικητική ενοποίηση και οι συγωνεύσεις κλινικών γίνονται "για να μην αναγκαστούμε να κλείσουμε κάποια νοσοκομεία". Ο υπουργός Υγείας, πρόσθεσε ότι χαλάνε "μαγαζιά" που είχαν δημιουργηθεί, κάνοντας λόγο για γιατρούς που χρησιμοποιούσαν τις κλινικές για να δέχονται δικούς τους ασθενείς και αναφέροντας ότι πριν από 15 χρόνια ο αριθμός των κλινικών ήταν μόλις 950, δηλαδή ο μισός.

Την ίδια, όμως στιγμή, ανέφερε ότι η προσέλευση ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία έχει αυξηθεί κατά 10% από τις αρχές του έτους και ζήτησε από τους διοικητές των νοσοκομείων να μεριμνήσουν, ώστε να γίνουν πιο αποτελεσματικά όσον αφορά τις υπηρεσίες που προσφέρουν στον πολίτη.

Επανέλαβε το αίτημα προς τους διοικητές για την τήρηση των προϋπολογισμών των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι τα προνοιακά επιδόματα που θα δοθούν φέτος θα περικοπούν κατά τουλάχιστον 48 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου, οι περικοπές αφορούν σε ανθρώπους που εξακολουθούν να λαμβάνουν επιδόματα που δεν δικαιούνται.

Τον τομέα της Πρόνοιας αναλαμβάνει αποκλειστικά ο νέος υφυπουργός, Μάρκος Μπόλαρης.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com