Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Το σχέδιο της κυβέρνησης και η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Η συμφωνία με την τρόικα, που θα οδηγήσει στην εκταμίευση των επόμενων 10 περίπου δις ευρώ, επικύρωση από την Eurostat του πρωτογενούς πλεονάσματος του 2013 στα μέσα Απριλίου, η διάθεση μεγάλου μέρους του πλεονάσματος σε στρατιωτικούς και ευπαθείς ομάδες και, τέλος, η σχεδιαζόμενη "μίνι" έξοδος στις αγορές στις αρχές Μαΐου (για ποσό της τάξης των 5 δις ευρώ, κάνει λόγο το Έθνος) είναι οι επόμενοι βασικοί σταθμοί στον σχεδιασμό της κυβέρνησης, στην προσπάθειά της να δημιουργήσει θετικό κλίμα ενόψει των κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων.




"Εάν επιτευχθεί μια ουσιαστική βελτίωση του κλίματος, με προπομπό τις τράπεζες, το Δημόσιο και κάποιες μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις, αναλυτές εκτιμούν πως το πολλαπλασιαστικό όφελος θα είναι τεράστιο, με δεδομένη και την "ανυδρία" που κυριάρχησε στη χώρα όλα τα τελευταία χρόνια", όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ρεπορτάζ της "Ημερησίας".

Ειδικά η υπόθεση της εξόδου στις αγορές, πάντως, πυροδότησε νέα ένταση ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση. "Στις 22 Απριλίου η Eurostat θα ανακοινώσει ότι υπάρχει ένα μικρό πλεόνασμα. Θα είναι μία πολιτική απόφαση, προεκλογικού χαρακτήρα. Στις αρχές Μαΐου προετοιμάζουν μία στημένη έξοδο στις αγορές. Έχει ήδη βρεθεί ο πρόθυμος οίκος που κατέχει ελληνικά ομόλογα", σημειώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News o Αλέξης Τσίπρας.

"Χθες ο κ. Τσίπρας καθύβρισε τον Πρωθυπουργό. Σήμερα μας “αποκάλυψε” ότι η κυβέρνηση θα βγει να δανειστεί εξαπατώντας τις διεθνείς αγορές με στημένους μηχανισμούς! Δεν ξέρουμε πια εάν αυτό το παραλήρημα του κ. Τσίπρα είναι για γέλια ή για κλάματα…", ήταν η απάντηση που έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com