Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Economist: «Όμηρος συμφερόντων η κυβέρνηση Σαμαρά»

Ένα αρκετά ειρωνικό δημοσίευμα όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα δημοσιεύει ο Economist, αναφέροντας ότι στην Ελλάδα παίζεται το ίδιο «θέατρο» με τους επικεφαλής της τρόικας να προσέρχονται στο υπουργείο Οικονομικών με τη βοήθεια σωματοφυλάκων, ενώ αποδοκιμάζονται από διαδηλωτές.






Ώρες αργότερα, τα μέλη της τρόικας επιστρέφουν στα ξενοδοχεία τους ενώ αξιωματούχοι του υπουργείου, διαδίδουν την δική τους εκδοχή για τις συνομιλίες, η οποία μιλά για μία «ηρωική ελληνική αντίσταση στις υπερβολικές απαιτήσεις», αναφέρει το δημοσίευμα.

Το άρθρο σημειώνει ότι η διαφορά με την τρόικα κρατάει εδώ και έξι μήνες, καθώς μόνο οι μισές μεταρρυθμίσεις έχουν εφαρμοστεί, ενώ οι δανειστές ευελπιστούν να υπάρξει αυτή τη φορά μία συμφωνία που θα εγκριθεί από το Eurogroup στις 10 Μαρτίου προκειμένου να εκταμιευθεί η επόμενη δόση.

Προστίθεται ότι η μη εφαρμογή μέτρων για φιλελευθεροποίηση της αγοράς – όπως για παράδειγμα αυτή για το γάλα και τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα προκειμένου να πωλούνται στα φαρμακεία – υποδηλώνουν τον εύθραυστο χαρακτήρα της κυβερνητικής συμμαχίας, η οποία είναι «όμηρος» ομάδων συμφερόντων.

Άλλη διαφωνία που μπορεί να αποδειχτεί πιο καθοριστική αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών καθώς η ΤτΕ κάνει λόγο για 6 δισεκατομμύρια ενώ το ΔΝΤ για περίπου 20 δισεκατομμύρια, υπονοώντας ότι η χώρα θα χρειαστεί και ένα τρίτο πακέτο στήριξης.



 
website counter
friend finderplentyoffish.com