Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

360 εκατ. ευρώ για τα χρέη του ΕΟΠΥΥ

Με το ποσό των 360 εκατ. ευρώ ενισχύεται ο ΕΟΠΥΥ προκειμένου να προχωρήσει στην αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών προς ιδιώτες παρόχους υγείας, ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης.



Αυτό αποφασίστηκε σε συνάντηση που είχε ο υπουργός Υγείας με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τρίτους, από τη σύστασή του (1.1.2012), ανήλθαν τον Ιούλιο 2014 στο ποσό των 670.094.844,48.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ ιδιωτικών κλινικών και ΕΟΠΥΥ, με αφορμή τον έλεγχο από τις ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες των απαιτήσεων των παρόχων υγείας από τον Οργανισμό για το 2013.

Χθες, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ) κ. Βασίλης Μπαρδής, υποστήριξε ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν θέλει τον έλεγχο, σημειώνοντας ότι οκτώ ημέρες πριν από τις 30/9/2014 που είναι και η τελευταία ημέρα για την παράδοση του πορίσματος από τις Ιδιωτικές Ελεγκτικές Εταιρείες (ΙΕΕ), δεν έχουν εγκριθεί από το Δ.Σ. του Οργανισμού τα κριτήρια και όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για τον έλεγχο των ιδιωτικών εταιρειών.

Και ανέφερε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να καταθέσει ο Σύνδεσμος αγωγές σε όποιους έχουν συνηγορήσει σε κωλυσιεργία στον έλεγχο. Ο ΕΟΠΥΥ, από την πλευρά του, απαντά ότι η ολοκλήρωση του ελέγχου εντός των προκαθορισμένων ημερομηνιών είναι σε υψηλή προτεραιότητα για το υπουργείο και τον Οργανισμό».


 
website counter
friend finderplentyoffish.com