Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ - ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ Με ευνοϊκότερους όρους η ένταξη στο νέο πρόγραμμα

Κατάργηση περιορισμών που υπήρχαν στα επιλέξιμα κτίρια, αλλαγές στα εισοδηματικά κριτήρια, αύξηση του ποσοστού επιχορήγησης και αύξηση του ποσοστού προκαταβολής των δαπανών προβλέπονται μεταξύ άλλων στο αναθεωρημένο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' οίκον», ύψους με 8 εκατ. ευρώ, που υπογράφηκε πρόσφατα.




Στο νέο πρόγραμμα, προσαρμοσμένο στις συνθήκες της οικονομίας και τις αναγκες των νοικοκυριών προβλέπεται η κάλυψη των δαπανών ενεργειακής επιθεώρησης, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει πρόβλεψη για αμοιβή συμβούλου και αύξηση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου.

Η ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών, διασφαλίζει πολλαπλά οφέλη στον οικογενειακό προϋπολογισμό χιλιάδων νοικοκυριών, για όσους επιθυμούν να θωρακίσουν τις κατοικίες τους, καθώς και να αναβαθμίσουν τα συστήματα θέρμανσης και παροχής ζεστού νερού χρήσης. Η διατήρηση του προγράμματος, αποτελεί προτεραιότητα του υπουργού Περιβάλλοντος και για την επόμενη προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ (2014-2020). Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Γ. Μανιάτη, ο προϋπολογισμός του νέου «Εξοικονομώ κατ' Οίκον» θα είναι 700 εκατ. ευρώ, ενώ άλλα 200 εκατ. θα διατεθούν για εξοικονόμηση ενέργειας σε επαγγελματικά κτίρια και 250 εκατ. σε δημόσια κτίρια. Ταυτόχρονα, στο νέο ΕΣΠΑ θα υπάρχουν επίσης ενισχύσεις για τις Επιχειρήσεις Ενεργειακών Υπηρεσιών (50 εκατ.), για τις Ανανεώσιμες Πηγές (250 εκατ.), για ευφυείς διατάξεις μέτρησης της ενεργειακής κατανάλωσης (500 εκατ.) και για την ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων και της Κρήτης (720 εκατ.).

 
website counter
friend finderplentyoffish.com