Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020

MeowTalk: Εφαρμογή που «μεταφράζει» τα νιαουρίσματα της γάτας

Μία εφαρμογή που «μεταφράζει» τα νιαουρίσματα της γάτας έχει αναπτύξει πρώην μηχανικός της Alexa της Amazon.

Όπως αναφέρει το BBC, το MeowTalk καταγράφει τον ήχο και μετά επιχειρεί να καταλάβει το νόημά του. Επίσης ο ιδιοκτήτης της γάτας βοηθά στο να κατηγοριοποιηθεί η μετάφραση, δημιουργώντας μια βάση δεδομένων για εκπαίδευση του λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης. Προς το παρόν υπάρχουν μόλις 13 φράσεις στο «λεξικό», μεταξύ των οποίων τα «τάισέ με», «θύμωσα» και «άσε με».

Έρευνες έχουν δείξει πως οι γάτες δεν μοιράζονται μία «γλώσσα»: Το νιαούρισμα της καθεμιάς είναι μοναδικό και προσαρμοσμένο για τον κάθε ιδιοκτήτη- και κάποια είναι πιο έντονα από άλλα. Οπότε, αντί για μια γενική βάση δεδομένων με ήχους γάτας, η μετάφραση της εφαρμογής διαφέρει ανάλογα με το κάθε μεμονωμένο προφίλ.

Καταγράφοντας και κατηγοριοποιώντας ήχους, το λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να κατανοεί καλύτερα τη «φωνή» της κάθε γάτας: Όσο περισσότερο χρησιμοποιείται, τόσο πιο ακριβές γίνεται. Απώτερος στόχος είναι η ανάπτυξη ενός «έξυπνου» κολάρου, εξηγεί σε webinar ο Χαβιέ Σάντσεζ, group technical program manager στην Akvelor. Η τεχνολογία αυτή θα μεταφράζει άμεσα το νιαούρισμα της γάτας, και μια ανθρώπινη φωνή θα ακούγεται από το κολάρο. «Νομίζω πως αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό τώρα επειδή, με όλη την κοινωνική αποστασιοποίηση που λαμβάνει χώρα, έχουμε ανθρώπους που είναι κλεισμένοι στο σπίτι με σύντροφο αυτό το αιλουροειδές. Αυτό θα τους επέτρεπε να επικοινωνούν με τη γάτα τους, ή τουλάχιστον να κατανοούν την πρόθεση της γάτας, και να δημιουργούν μια πολύ σημαντική διασύνδεση».

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη δωρεάν στο Google Play Stοre και στο App Store της Apple. Είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης και τα reviews είναι ανάμεικτα, με άλλους να εκφράζουν θετικές απόψεις και άλλους αρνητικές.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com