Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Βρετανία: Εκ νέου υποψήφιοι, βουλευτές εμπλεκόμενοι σε σκάνδαλο

Δύο βουλευτές της Βρετανίας οι οποίες έχουν εμπλακεί στο σκάνδαλο των καταχρήσεων, ανακοίνωσαν ότι δεν θα είναι υποψήφιες στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Πρόκειται για την βουλευτή των Εργατικών Μάργκαρετ Μοράν και την συνάδελφο της από το κόμμα των Συντηρητικών Τζούλι Κιρκμπράιντ, οι οποίες δήλωσαν ότι δεν θα προσπαθήσουν να ανανεώσουν την θητεία τους.


Οι δύο βουλευτές φαίνεται ότι είχαν εμπλακεί βαθύτερα από τους υπόλοιπους στο σκάνδαλο των καταχρήσεων που συντάραξε την Βρετανία και προκάλεσε την παραίτηση του προέδρου της Βουλής των Κοινοτήτων Μάικλ Μάρτιν.

Συγκεκριμένα, η Μάργκαρετ Μοράν έλαβε το χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ για να «αντιμετωπίσει» έναν μύκητα σε τοίχο κατοικίας της, η οποία μάλιστα δεν βρισκόταν ούτε κοντά στο Κοινοβούλιο, ούτε στην περιφέρεια της.

Η Τζούλι Κιρκμπράιντ που αποφάσισε να εγκαταλείψει την έδρα της, μιμούμενη τον σύζυγο της και επίσης βουλευτή των Συντηρητικών Άντριου Μακάι, αφού η εφημερίδα Daily Telegraph δημοσίευσε άρθρο που έδειχνε ότι ζήτησαν να καλυφθούν διάφορες δαπάνες για δύο διαφορετικές και δευτερεύουσες κατοικίες τους.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com