Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Προς συμφωνία Μαρινόπουλος - Αρβανιτίδης

Πληθαίνουν οι συγκλίνουσες πληροφορίες πως έχει δρομολογηθεί η εκμίσθωση καταστημάτων του δικτύου της λιανεμπορικής αλυσίδας «Αρβανιτίδης» από τη «Μαρινόπουλος», χωρίς μέχρι στιγμής να έχει ξεκαθαρίσει ποιο θα είναι το ακριβές περίγραμμα της συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών, καθώς η πρώτη έχει μεγάλα χρέη προς εργαζόμενους, ασφαλιστικά ταμεία κ.τ.λ.





Ειδικότερα, φαίνεται ότι οι δύο πλευρές και εκτός απροόπτου προωθούν την επίτευξη συμφωνίας, η οποία θα ενισχύσει το μερίδιο της Carrefour - Μαρινόπουλος στη Βόρεια Ελλάδα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαρίσει πόσα καταστήματα της «Αρβανιτίδης», η οποία έχει σήμερα ένα δίκτυο περίπου 150 σημείων εν λειτουργία σε διάφορες περιοχές της Β. Ελλάδας, θα περάσουν υπό τον έλεγχο της «Μαρινόπουλος».

Το μοντέλο της συμφωνίας θα έχει μάλλον ομοιότητες με την περίπτωση της «Ατλάντικ», όταν καταστήματα της παραπαίουσας τότε αλυσίδας αποκτήθηκαν κατά περίπτωση από διάφορους ανταγωνιστές της μαζί με τους εργαζόμενους και τον εξοπλισμό κάθε σημείου πώλησης. Από ότι φαίνεται καμία λιανεμπορική επιχείρηση δεν ενδιαφέρεται να εξαγοράσει στο σύνολό της την «Αρβανιτίδης», η οποία έχει χρέη τουλάχιστον 100 εκατ. ευρώ και απλήρωτους εργαζόμενους επί πέντε μήνες (οι οποίοι έχουν κινήσει και σχετικές νομικές διαδικασίες, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους).

Πάντως, παρ' όλο που υπάρχουν πληροφορίες για την ύπαρξη «λευκού ιππότη» για την «Αρβανιτίδης», έστω με τη μορφή της εκμίσθωσης καταστημάτων, εντούτοις οι εργαζόμενοι δεν πείθονται για την ύπαρξή του, εάν δεν δουν κάποιας μορφής αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους.

Μέχρι το 2011, το δίκτυο της «Αρβανιτίδης» περιελάμβανε 170 καταστήματα στους νομούς Ημαθίας (21 καταστήματα και κεντρικές εγκαταστάσεις 18.000 τ.μ.), Πέλλας (16 καταστήματα), Πιερίας (18), Μαγνησίας (5), Καρδίτσας (3), Κοζάνης (12), Χαλκιδικής (17), Ιωαννίνων (4), Καβάλας (3), Θεσσαλονίκης (52), Καστοριάς (2), Κιλκίς (2), Λάρισας (3) και Σερρών (3). Να σημειωθεί ότι το σύνολο των εργαζόμενων της «Αρβανιτίδης» έφτασε έως και τα 1.500 άτομα, ενώ και ο τζίρος της είχε προσεγγίσει το 2011 τα 222,27 εκατ. ευρώ.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com