Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Καταγγελίες για «πάγωμα» των συμψηφισμών και των επιστροφών φόρου

Καταγγελίες για «πάγωμα» των συμψηφισμών και «μπλόκο» στις επιστροφές φόρου που περιμένουν χιλιάδες φορολογούμενοι, έκαναν οι εφοριακοί.



Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εφοριακών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, τόνισε ότι ουσιαστικά υπάρχει άνωθεν προφορική εντολή να καθυστερήσουν οι συμμψηφισμοί, επομένως και οι πληρωμές του κράτους προς τους πολίτες. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι συμψηφισμοί δεν ξεπερνούν το 20% με τον κ. Αλεξιάδη να υπαινίσσεται ότι υπάρχει πολιτικό κίνητρο πίσω από την απόφαση. Η συγκεκριμένη απόφαση, όπως είπε, κοινοποιήθηκε ατύπως τις τελευταίες ημέρες στους εφοριακούς και όχι με κάποιο επίσημο έγγραφο.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαιώνουν την καταγγελία του αντιπροέδρου των εφοριακών ότι έχουν παγώσει οι επιστροφές φόρου προς ιδιώτες και επιχειρήσεις. Αποδίδουν, ωστόσο, το πρόβλημα σε τεχνική δυσλειτουργία και όχι σε άνωθεν και άτυπη εντολή, για πολιτικούς και ταμειακούς λόγους, όπως υπαινίχθηκε ο κ.Αλεξιάδης.

Βεβαίως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι επιχειρείται με τον τρόπο αυτό να κλείσει η τρύπα στα έσοδα, ύψους 1,2 δις ευρώ ενόψει των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com