Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Αντιπαράθεση στο δήμο Θεσσαλονίκης για το Gay Pride

Το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας, Gay Pride, που πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια στη Θεσσαλονίκη και η παρέλαση που ακολουθεί στους κεντρικούς δρόμους της πόλης βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, με τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρο Καλαφάτη, να προτείνει τη διοργάνωση ενός διεθνούς συνεδρίου κατά της ομοφοβίας και το δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη, να αποδέχεται τη σχετική πρόταση.




Το θέμα τέθηκε από τον κ.Καλαφάτη, υποστηρίζοντας πως: "Βλέπω πως το Gay Pride παραμένει μια από τις πρώτες προτεραιότητές του κ.Μπουτάρη, αγνοώντας μια σειρά άλλων ζωτικών προβλημάτων, που θα έπρεπε πρώτιστα να τον απασχολούν, σε σχέση με τη συνολική στάση του δημάρχου", προτείνοντας μάλιστα τη διοργάνωση ενός διεθνούς συνεδρίου κατά της ομοφοβίας στη Θεσσαλονίκη, με επιστημονικού επιπέδου καλεσμένους, αντί για παρελάσεις.

Ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, έκανε δεκτή τη σχετική πρόταση για διοργάνωση συνεδρίου υπογραμμίζοντας ωστόσο: "Δεν ισχύει ότι κάνω το Gay Pride για επικοινωνιακούς λόγους. Να προσελκύσουμε κόσμο στην πόλη θέλουμε". Επιπλέον, πρόσθεσε: "Το δέχομαι να γίνει το συνέδριο, εσείς θα είστε στην οργανωτική επιτροπή; Να το δούμε το θέμα, και που θα βρούμε λεφτά γι αυτό".


 
website counter
friend finderplentyoffish.com