Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

Εντείνεται η φημολογία περί ανασχηματισμού

Εν αναμονή ορατών και εκμεταλλεύσιμων επικοινωνιακά πρωτοβουλιών του Κ. Καραμανλή που θα δίνουν προοπτικές ανάκαμψης στην κυβέρνηση και το κόμμα, βρίσκονται άπαντες στη Ν.Δ. και στο πλαίσιο αυτών των προσδοκιών εντείνεται η φημολογία περί ανασχηματισμού με ταυτόχρονες αλλαγές στον μηχανισμό της Ρηγίλλης.


πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αλλαγές αυτές προσδιορίζονται χρονικά είτε αμέσως μετά τα εγκαίνια του νέου Μουσείου της Ακρόπολης (23 Ιουνίου), είτε μετά το τέλος του Συνεδρίου του ΕΛΚ που θα γίνει στην Αθήνα από τις 29 Ιουνίου μέχρι τις 2 Ιουλίου.

Ο κ. Καραμανλής, σε μια προσπάθεια να δείξει πως έλαβε ένα από τα μηνύματα των ευρωεκλογών, ενδέχεται να προχωρήσει (με τη σύμφωνη γνώμη του Γ. Σουφλιά) στη ίδρυση ξεχωριστού υπουργείου Περιβάλλοντος, ενώ θα πρέπει μάλλον να αποκλειστεί η μετάθεση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ σε θέση αντιπροέδρου της κυβέρνησης αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, για κάτι τέτοιο δεν ενδιαφέρεται ο ίδιος ο κ. Σουφλιάς.

Προβλήματα
Ενα από τα προβλήματα που θα πρέπει να αντιμετωπίσει -μέσω του ανασχηματισμού- ο πρωθυπουργός είναι το πώς θα καλύψει την «Αχίλλειο πτέρνα» της κυβέρνησής του, που δεν είναι άλλη από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Ετσι για τη θέση του υπουργού Επικρατείας ακούγονται τα ονόματα των Π. Παυλόπουλου και Αρ. Σπηλιωτόπουλου, χωρίς να αποκλείεται και η αναβάθμιση του Κ. Γκιουλέκα.

Ο κ. Καραμανλής αντίθετα δεν δείχνει διατεθειμένος να «ταράξει» τις εσωκομματικές ισορροπίες σε επίπεδο κορυφής και στο πλαίσιο αυτό φαίνεται πως θα παραμείνει στο υπουργείο Εξωτερικών η Ντ. Μπακογιάννη.

Θεωρείται, όμως, πολύ πιθανή πλέον η επανάκαμψη του Β. Μεϊμαράκη στην ηγεσία της Ρηγίλλης και η είσοδος στην κυβέρνηση του Λ. Ζαγορίτη, όπως και η «μετακόμιση» του Αντ. Σαμαρά σε υπουργείο με περισσότερες «κοινωνικές» αναφορές.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com