Σάββατο 11 Ιουλίου 2009

Στα 222 τα κρούσματα της νέας γρίπης

Ο ιός της νέας γρίπης έχει πλέον «περάσει» στον γενικό πληθυσμό και αναμένεται να πλήξει το επόμενο τρίμηνο το 33% του πληθυσμού, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο. Σε περίπτωση ενός εξαιρετικά μολυσματικού ιού «το ποσοστό του πληθυσμού που θα μπορεί να προσβληθεί είναι μέχρι και 54%» ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν και θανατηφόρα κρούσματα.


Όπως είπε ο υπουργός, «η περίοδος της πανδημίας υπολογίζεται να διαρκέσει από 12 μέχρι 15 μήνες με ανώτατη πιθανή διάρκεια μέχρι και 24 μήνες». Πρόσθεσε μάλιστα ότι τα πανδημικά εμβόλια θα είναι διαθέσιμα μεταξύ 8 Οκτωβρίου του 2009 και του Φεβρουαρίου 2010.

Εν τω μεταξύ, τα 222 έφθασαν τα κρούσματα της νέας γρίπης στη χώρα μας, μετά και τα έξι νέα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν χθες από τα Εργαστήρια Αναφοράς Βορείου και Νοτίου Ελλάδος του υπουργείου Υγείας.

Από αυτά, τα 102 περιστατικά έχουν ιαθεί πλήρως, ενώ οι υπόλοιποι ασθενείς ακολουθούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες νοσηλείας.

Από τα νέα περιστατικά, τα δύο προέρχονται από χώρες του εξωτερικού με επιβεβαιωμένα κρούσματα, ένα αφορά προσβολή από επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα εντός της Ελλάδος και για τρία περιστατικά διερευνώνται οι επαφές τους.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας, η συμπτωματολογία της νόσου συνεχίζει να είναι ήπια.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com