Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

Η κυβέρνηση προσπερνά τον «εμφύλιο» στο υπουργείο Εσωτερικών

Η κυβέρνηση σπεύδει να κλείσει το θέμα που προέκυψε μετά την αιφνίδια αντικατάσταση του διοικητή της ΕΥΠ, με τον Ευάγγελο Αντώναρο να δηλώνει ότι «θέμα αυτό έχει εξαντληθεί για εμάς». Σχολιάζοντας τα νέα «κανόνια» στην αγορά, με τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για την αύξηση των ακάλυπτων επιταγών και τον Ιούνιο, επιδόθηκε σε ασκήσεις ισορροπίας, χρεώνοντας τη δυσμενή εξέλιξη στη διεθνή κρίση και υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι οι επιπτώσεις της είναι περισσότερο ήπιες στην Ελλάδα σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη.


Αναφερόμενος στην αντικατάσταση του Ιωαν. Κοραντή από τον Δημ. Παπαγγελόπουλο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτήν είναι ξεκάθαροι και αναφέρονται, χωρίς να αφήνουν περιθώρια αμφιβολίας, στην ανακοίνωση που υπογράφει ο Προκόπης Παυλόπουλος. Με αυτόν τον τρόπο, έκλεισε το θέμα -τουλάχιστον για σήμερα- αποφεύγοντας να σχολιάσει τις αποστάσεις που κράτησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, από τις ενέργειες του Πρ. Παυλόπουλου.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις ακάλυπτες επιταγές και την έλλειψη ρευστού στην αγορά που υποδηλώνει η αύξησή τους, ο Ευαγγ. Αντώναρος αποσύνδεσε το γεγονός από την αποτελεσματικότητα -ή μη- της κυβερνητικής πολιτικής. είπε ότι η οικονομική κρίση σαφώς και έχει συνέπειες για τη χώρα μας, αλλά αυτές δεν είναι τόσο οδυνηρές σε άλλες χώρες. Ανέφερε το παράδειγμα της Ισπανίας, η οποία έχει υπερδιπλάσιο ποσοστό ανεργίας, καθώς και το γεγονός ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας παραμένει -έστω και οριακά- θετικός. "Εμείς από την πλευρά μας κάναμε και εξακολουθούμε να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο, αλλά και ό,τι είναι εφικτό στα πλαίσια της ελληνικής οικονομίας", πρόσθεσε.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com