Σάββατο 4 Ιουλίου 2009

Δέκα στον εισαγγελέα για την απαγωγή Παναγόπουλου

Την πόρτα του εισαγγελέα περνούν δέκα άτομα, τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.


Αδίστακτη συμμορία, με έντονη εγκληματική δραστηριότητα ήταν οι απαγωγείς του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές. Ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής, Γιάννης Δικόπουλος, ανακοίνωσε την εξάρθρωσή της, έπειτα από έρευνες που κράτησαν μήνες.
Συνολικά συνελήφθησαν δέκα άτομα, ενώ ακόμη έξι που φέρονται να εμπλέκονται στην απαγωγή και να αποτελούν ηγετικά στελέχη της συμμορίας, βρίσκονταν ήδη πίσω από τα κάγκελα της φυλακής και έχει ασκηθεί δίωξη εναντίον τους. Πέραν της αρπαγής του εφοπλιστή, τους παραπάνω βαραίνει πλήθος κατηγοριών, καθώς η αστυνομία είναι πεπεισμένη ότι διέπρατταν σοβαρές κακουργηματικές πράξεις, έναντι αμοιβής, κοινώς εκτελούσαν συμβόλαια θανάτου.

Ο διοικητής της Ασφάλειας ανακοίνωσε ότι οι οι συγκεκριμένοι ευθύνονται για τη δολοφονία του Γ. Γούσιου, τον περασμένο Σεπτέβριο στην Πεντέλη, ενώ σχεδίαζαν ακόμη και τη δολοφονία του διευθυντή και τον κοινωνικό λειτουργών των φυλακών στις οποίες κρατείται ένας από τους φερόμενους ως αρχηγούς της συμμορίας, επειδή δεν του έδιναν άδεια εξόδου.

Ανάμεσα σε άλλες εγκληματικές πράξεις που τους καταλογίζονται είναι η απόπειρα δολοφονίας επιχειρηματία στην Άρτα -είχαν συλληφθεί δύο άτομα-, η απόπειρα δολοφονίας ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου στη Συγγρού, ο οποίος φυγαδεύτηκε από τις Αρχές στο εξωτερικό για να σωθεί. Επίσης σχεδίαζαν εντυπωσιακή δολοφονική επίθεση, με παγιδευμένο αυτοκίνητο και καλάσνικοφ, κατά κρατούμενου στις φυλακές Μαλανδρίνου, όταν εκείνος θα βρισκόταν σε άδεια.

Κατηγορούνται επίσης για το σχεδιασμό δολοφονίας επιχειρηματία στην Κόρινθο αλλά και τοποθέτησης εκρηκτικού μηχανισμού, σε σούπερ μάρκετ στο Μενίδι, με σκοπό τον εκβιασμό του ιδιοκτήτη. Οι συλληφθέντες πληρούν όλα τα κριτήρια για την ένταξή τους στις διατάξεις περί οργανωμένου εγκλήματος, σημείωσε το στέλεχος της αστυνομίας, προσθέτοντας πως βρίσκεται πλέον στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι έχουν συλληφθεί όλοι.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του κρησφύγετου στο οποίο είχαν πάει τον Περικλή Παναγόπουλο, καθώς και για τον εντοπισμό των λύτρων, συνεχίζονται.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com