Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

Επισκόπηση Τύπου

εφημερίδες


ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Απελευθερώνονται Εκπαίδευση, Κατασκευές, Τουρισμός κ.ά. Στη Βουλή σύντομα το νομοσχέδιο για τα κλειστά επαγγέλματα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "εντός του καλοκαιριού θα καταθέσει η κυβέρνηση το σχέδιο νόμου για την απελευθέρωση των υπηρεσιών, ενώ προ των πυλών είναι ο διάλογος για τα κλειστά επαγγέλματα".

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Σήμα κινδύνου για τα Ταμεία. Βραδυφλεγής βόμβα τα ελλείμματα των φορέων".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "δεινή χαρακτηρίζεται η οικονομική κατάσταση του ασφαλιστικού συστήματος από τους εργαζομένους στα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν χθες στη δημοσιότητα για την κάλυψη των υποχρεώσεών τους (συντάξεις, παροχές υγείας, επιδόματα), έως το τέλος του έτους θα χρειαστούν επιπλέον 5 δισ. ευρώ".

Η ΑΥΓΗ: "Συνελήφθη ψευδόμενος. Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων διαψεύδει τον κ. Δένδια που υποστήριξε ότι ζητήθηκε γνωμοδότηση για το οργουελικό νομοσχέδιο παρακολουθήσεων και φακελώματος".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "δημοκρατικές ευαισθησίες δεν υπάρχουν στην κυβέρνηση, δεν υπάρχει όμως ούτε σεβασμός στους κοινοβουλευτικούς κανόνες. Η κατεξοχήν αρμόδια αρχή για το θέμα των προσωπικών δεδομένων διαψεύδει τον υπουργό Δικαιοσύνης Ν. Δένδια που υποστήριξε ότι ζήτησε γνωμοδότηση για τις οργουελικές διατάξεις των παρακολουθήσεων με κάμερες και του φακελώματος με το DNA".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Δίωξη για κακούργημα στην δικηγόρο του συνδικάτου του εγκλήματος που προέτρεπε τον Βλαστό να σκοτώσει τον Ναστούλη. Έρχεται και η σειρά επίορκων αστυνομικών".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "στο... σκαμνί και η δικηγόρος του Παναγιώτη Βλαστού, η οποία μέσα από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, προκύπτει ότι γνώριζε τα σχέδια των "16" και πλέον βαρύνεται με σωρεία κακουργηματικών αδικημάτων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, στο στόχαστρο των δικαστικών αρχών έχει μπει και ένας αστυνομικός, ο οποίος φέρεται να αποκάλυψε στην "συμμορία των 16" ότι τους παρακολουθεί η ΕΥΠ".

ΤΟ ΒΗΜΑ: "Η κινεζική ατμομηχανή άρχισε να ανεβάζει πάλι στροφές. Στο 7,9% ο ρυθμός ανάπτυξης - στο 10,7% η βιομηχανική παραγωγή".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ξεπέρασε τις εκτιμήσεις ο ρυθμός ανάπτυξης της Κίνας το δεύτερο τρίμηνο του 2009 και διαμορφώθηκε σε 7,9% έναντι 6,1% το πρώτο τρίμηνο. Η εξέλιξη αυτή, που αποδίδεται στην αύξηση της εγχώριας ζήτησης και της βιομηχανικής παραγωγής, επανέφερε την αισιοδοξία ότι η κινεζική οικονομία θα καταφέρει να πιάσει τον στόχο για ανάπτυξη 8% το 2009 και να τραβήξει την παγκόσμια οικονομία από την ύφεση".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Ελεύθερες 24 κατηγορίες επαγγελμάτων. Πρώτο βήμα για το άνοιγμα των "κλειστών".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "μέσα στο καλοκαίρι θα καταθέσει στη Βουλή η κυβέρνηση το σχέδιο νόμου για την απελευθέρωση των υπηρεσιών, όπως επιτάσσει η Οδηγία της ΕΕ. Ειδικότερα, χθες η Διυπουργική Επιτροπή έδωσε το "πράσινο φως" για την απελευθέρωση των υπηρεσιών αλλά και των κλειστών επαγγελμάτων".

ΕΘΝΟΣ: "Βουλιάζουν τα Ταμεία σε τρύπα 19 δισ. Στοιχεία-σοκ και σήμα κινδύνου από τους εργαζόμενους".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "την κρισιμότερη περίοδο εδώ και 60 χρόνια διανύει το ασφαλιστικό σύστημα. Μόνο για τις τρέχουσες υποχρεώσεις τους τα πέντε μεγάλα Ταμεία χρειάζονται εφέτος επιπλέον 4,7 δισ. ευρώ".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Πάρε με από εδώ και στείλε με όπου θες. Η δήλωση της Υπουργού Εξωτερικών χθες στο MEGA ήταν έμμεσο Σήμα Κινδύνου προς τον Πρωθυπουργό για την πολιτική της σωτηρία".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "η αγέρωχη και άνετη Ντόρα Μπακογιάννη φαίνεται ότι έχει αντιληφθεί έστω και καθυστερημένα πως η καρέκλα της Επικεφαλής της Ελληνικής Διπλωματίας είναι γι' αυτή πλέον ηλεκτρική. Οι Διπλωμάτες είναι εναντίον της, η Αντιπολίτευση το ίδιο αλλά και στο Κόμμα τής ασκούς έντονη κριτική".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "15 ερωτήσεις - απαντήσεις για τους ημιυπαίθριους. Ένας "μπούσουλας" της ΠΟΜΙΔΑ για να συμπληρώσουν οι ενδιαφερόμενοι χωρίς λάθη τις δηλώσεις".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στο τέλος Ιουλίου αναμένεται η δημοσίευση του νόμου για την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων και έτσι από τις αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι δηλώσεις για την καταβολή της εισφοράς. Απαντήσεις στις απορίες για τη νέα ρύθμιση δίνει η ΠΟΜΙΔΑ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Τα Ταμεία δεν έχουν μία. 4,7 δισ. ευρώ χρειάζονται μέχρι το τέλος του χρόνου πέραν της επιχορήγησης".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ραγδαία είναι η επιδείνωση στα Ταμεία. Εάν δεν χάνονταν αυτοί οι πόροι, οι συντάξεις θα αυξάνονταν κατά 520 ευρώ μηνιαίως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι. Ο τελευταίος ασφαλιστικός νόμος ουδέν προσέθεσε στα έσοδα, τονίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ι. Κουτρουμάνης".

ΕΣΤΙΑ: "Άτολμα μέτρα από την Κυβέρνηση. Καμμία βούλησις για μεγάλες τομές".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "αν υπάρχη κάτι που χαρακτηρίζει την Κυβέρνηση Καραμανλή, αυτό είναι η έλλειψις φαντασίας και αποφασιστικότητας. Είναι ομολογουμένως απίστευτο ότι μετά από μία δεκαετία ΠΑΣΟΚ η Νέα Δημοκρατία δεν απετόλμησε καμμία βαθειά τομή στις καταστάσεις που παρέλαβε. Στις περισσότερες περιπτώσεις συνέχισε να διαχειρίζεται τα κακώς κείμενα και, όπου επεχείρησε αλλαγές, ακολούθησε την άκρως αναποτελεσματική συνταγή της ήπιας προσαρμογής".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Τα Ταμεία χρειάζονται άλλα 4,7 δισ. σύμφωνα με τους εργαζομένους. Οργιάζει η εισφοροδιαφυγή".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε δεινή οικονομική κατάσταση βρίσκονται τα ασφαλιστικά Ταμεία, καθώς οι δαπάνες συνεχίζουν να αυξάνονται με υψηλούς ρυθμούς, ενώ τα έσοδα υποχωρούν αφενός μεν λόγω της κάμψης της απασχόλησης, αφετέρου δε λόγω της εισφοροδιαφυγής".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Οδηγούνται σε κατάρρευση ...τα μεγάλα ασφαλιστικά ταμεία. Ορατός ο κίνδυνος να μην μπορούν να καταβάλλουν συντάξεις".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "σε κατάρρευση οδηγούνται τα μεγάλα ασφαλιστικά ταμεία και ο κίνδυνος να μην είναι σε θέση να καταβάλλουν συντάξεις τους επόμενους μήνες είναι ορατός, αφού έως το τέλος του έτους θα χρειαστούν περί τα 4,7 δισ. ευρώ επιπλέον εκείνων που προβλέπονται από τον κρατικό προϋπολογισμό".

ΤΑ ΝΕΑ: "Ανοίγει η πόρτα στον "Πολωνό υδραυλικό". Ελεύθερη εγκατάσταση για Ευρωπαίους επαγγελματίες".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "ανοίγουν τα σύνορα για να έλθει στην Ελλάδα ο... Πολωνός υδραυλικός. Νομοσχέδιο που θα καταθέσει η κυβέρνηση στη Βουλή θα προβλέπει την άρση των περιορισμών που ισχύουν σήμερα σε μια σειρά επαγγελμάτων για την άσκησή τους από Ευρωπαίους επαγγελματίες".

Η ΝΙΚΗ: "Παντρεύουν ΣΕΧΤΑ με Βλαστό. Ψάχνουν τον κρίκο που συνδέει συνδικάτο - τρομοκράτες".

Η εφημερίδα γράφει ότι "τις υπόγειες διαδρομές που συνδέουν ως συγκοινωνούντα δοχεία τη σπείρα του Βλαστού με τρομοκρατικές οργανώσεις, ψάχνει τώρα η ΕΛΛΑΣ. Αξιόπιστη πηγή έλεγε στη "Ν" ότι την πληροφόρηση που είχε ο αρχηγός του συνδικάτου του εγκλήματος θα τη ζήλευε ακόμη και η 17Ν στις μέρες της ισχύος της".

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13: "Στα ίχνη της Σέχτας η Αντιτρομοκρατική. Υπάλληλος του υπουργείου Πολιτισμού διατηρεί σχέσεις με στέλεχος της οργάνωσης".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "πολύ κοντά στη Σέχτα Επαναστατών βρίσκεται η Αντιτρομοκρατική, έχοντας εντοπίσει στελέχη της, αλλά και συνεργαζόμενα με την οργάνωση άτομα. Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες της "Π+13", έχουν εντοπιστεί τα δύο κορυφαία στελέχη της οργάνωσης, και οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ φτάνουν στην τελική ευθεία για άλλους τέσσερις".

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: "Μπαίνει... τάξη στη Δημόσια Τάξη. Ανάσα για την κυβέρνηση η εξάρθρωση της σπείρας και οι πρωτοβουλίες για τη λαθρομετανάστευση".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η αναμφισβήτητη αποτελεσματικότητα που έδειξε η αστυνομία, σε συνεργασία με την ΕΥΠ "ξεπλένει", σύμφωνα με πηγές του κυβερνητικού επιτελείου, την αρνητική εικόνα του περασμένου Δεκέμβρη".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Εφαρμογή Μπολκεστάιν με οδυνηρά για τους εργαζόμενους αποτελέσματα. Ενισχύει τα μονοπώλια στον τομέα των υπηρεσιών".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η κυβέρνηση - συνεπής στις δεσμεύσεις της έναντι της ΕΕ και του κεφαλαίου- αποφάσισε να ενσωματώσει στην εθνική νομοθεσία ρυθμίσεις της γνωστής για την αντιδραστικότητά της οδηγίας Μπολκεστάιν "για την απελευθέρωση των υπηρεσιών".

Η ΣΦΗΝΑ: "Συνέντευξη Φάνη Πετραλιά: Ανάβει πράσινο φως για... Προσλήψεις ανέργων. Τι αλλάζει στο ΙΚΑ και στα βαρέα - ανθυγιεινά".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "τη θεσμοθέτηση ασφαλιστικών κινήτρων για την πρόσληψη νέων ανέργων προαναγγέλλει με συνέντευξή της στη "Σφήνα" η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πετραλιά, τονίζοντας ότι το κράτος θα αναλάβει υπό προϋποθέσεις το κόστος των ασφαλιστικών τους εισφορών. Η κ. Πετραλιά παρουσιάζει το σχέδιο εκσυγχρονισμού του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων τονίζοντας με έμφαση ότι "το ΙΚΑ της ήσσονος προσπάθειας αποτελεί πλέον παρελθόν".

City Press: "Μεταρρυθμίσεις με άγνωστη κατάληξη".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "ο κύβος ερρίφθη, και εντός του καλοκαιριού το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των υπηρεσιών και, εν συνεχεία, των αποκαλούμενων "κλειστών" επαγγελμάτων".

Metro "Καμίνι" 40 βαθμών. Σε κλοιό καύσωνα από σήμερα έως και τη Δευτέρα η Ελλάδα, σύμφωνα με την ΕΜΥ".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "κολλημένος" στους 40 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να είναι ο υδράργυρος όλο το προσεχές Σαββατοκύριακο. Όλα τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν ότι από σήμερα έως και την Κυριακή η χώρα θα μετατραπεί σε ένα απέραντο... καμίνι".

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "SOS ταμείων για τις συντάξεις. Δραματική επιδείνωση των οικονομικών τους".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Με χρεοκοπία απειλούνται τα ταμεία. "Μαύρη τρύπα" άνω των 5,3 δισ. ευρώ".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Μπαταχτσής το δημόσιο. Χρωστάει 12,6 δισ. ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία".
 
website counter
friend finderplentyoffish.com