Κυριακή 5 Ιουλίου 2009

Συνελήφθησαν μέλη της ΕΤΑ

Οι τρεις ύποπτοι ως μέλη της ΕΤΑ, που συνελήφθησαν χθες το βράδυ του Σαββάτου στη Γαλλία, είναι πιθανόν να ανήκαν στη στρατιωτική διοίκηση της ένοπλης αυτονομιστικής οργάνωσης, δήλωσε σήμερα ο ισπανός υπουργός Εσωτερικών, Αλφρέντο Πέρεζ Ρουμπαλκάμπα. "Οι τρεις υποθέτουμε ότι αποτελούσαν τμήμα της στρατιωτικής διοίκησης της ΕΤΑ. Γνωρίζουμε ότι ήταν μία από τις πιο ενεργές ομάδες που διέθετε τότε η ΕΤΑ, αν όχι η πλέον ενεργή", είπε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο ίδιος.



Οι συλλήψεις στην πόλη Πο της νοτιοδυτικής Γαλλίας ήταν το τέταρτο "πλήγμα" κατά της ΕΤΑ τις τελευταίες 22 μέρες, κατά τις οποίες έχουν συλληφθεί 18 από τα φερόμενα ως μέλη της.

Οι τρεις συλληφθέντες- οι Aζιέρ Μπορέρο, Ιούργκι Καριταγκοϊτία και Ιτζιάρ Πλάζα- διέφευγαν της σύλληψης για διάστημα από έξι μήνες έως ενάμιση χρόνο.

Όπως είπε ο Ρουμπαλκάμπα, οι τρεις συλληφθέντες κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, ότι συμμετείχαν σε 20 ένοπλες επιθέσεις, στη δολοφονία ενός δημοτικού συμβούλου τον περασμένο χρόνο και στη βομβιστική επίθεση κατά αστυνομικού τμήματος.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι και οι τρεις είναι κάτω από 30 ετών.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com