Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Μέτρα Δένδια για τη διαφθορά στις φυλακές

Στη σκιά των αποκαλύψεων για τη «συμμορία των 16» και τη δράση μελών της στις φυλακές ο υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε, σήμερα, δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση φαινομένων διαφθοράς στα σωφρονιστικά ιδρύματα. Διαπιστώθηκαν σοβαρές ευθύνες για τον Διευθυντή των φυλακών στην Αγιά Χανίων και τον αρχιφύλακα του σωφρονιστικού ιδρύματος Αλικαρνασσού.


Ο κ. Δένδιας, μετά τη σύσκεψη με τους διευθυντές όλων των σωφρονιστικών καταστημάτων, τόνισε ότι ζήτησε την αυστηρή εφαρμογή του ποινικού κώδικα στις φυλακές και την απόλυτη επαγρύπνηση των σωφρονιστικών υπαλλήλων, σε συνδυασμό με την τακτική επικοινωνία τους με το Υπουργείο.

Ο υπουργός τόνισε ότι τόσο από την ΕΔΕ όσο και από την πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση για τον διευθυντή του σωφρονιστικού καταστήματος Αγιάς Χανίων, Μιχ. Κυριακάκη και τον αρχιφύλακα των φυλακών Αλικαρνασσού, που φέρεται να μεσολαβούσε για λογαριασμό του Π. Βλαστού, διαπιστώνονται βαριά παραπτώματα και οι υποθέσεις θα παραπεμφθούν στο πειθαρχικό συμβούλιο, αφού πρώτα οι δύο τεθούν σε αργία. "Για τα αδικήματα αυτά προβλέπεται η ποινή της οριστικής παύσης" υπογράμμισε ο κ. Δένδιας, χωρίς να προσδιορίσει τη φύση των αδικημάτων.

Πρόσθεσε, παράλληλα, ότι στο νομοθέτημα που κατέθεσε στη Βουλή προστέθηκε διάταξη για τη χρήση από το Σώμα Επιθεώρησης εκπαιδευμένων σκύλων για τον εντοπισμό ναρκωτικών στις φυλακές, ενώ ανακοίνωσε ότι υπέγραψε απόφαση με την οποία συγκροτείται Τμήμα που θα ελέγχει την τήρηση των καθηκόντων των σωφρονιστικών υπαλλήλων, δηλαδή Σώμα Εσωτερικών Υποθέσεων, παρόμοιο με αυτό που υπάρχει ήδη στην ΕΛΑΣ, με επικεφαλής σωφρονιστικό.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com