Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

Μάικλ Τζάκσον: Ο δρόμος προς την τελευταία κατοικία

Χιλιάδες χαμόγελα, αλλά ακόμη περισσότερες απογοητεύσεις μοίρασε η ανακοίνωση με τα ονόματα των 8.750 ατόμων στα οποία κατέληξαν τα εισιτήρια για την επιμνημόσυνη δέηση για το Μάικλ Τζάκσον την Τρίτη, στο Staples Center του Λος Άντζελες, Καλιφόρνια. Τα αποτελέσματα της κλήρωσης ανακοινώθηκαν την Κυριακή.

«Συγχαρητήρια, η αίτησή σας έγινε αποδεκτή» έγραφε το email που έλαβε η Ντέκα Μοτάνυα, 27 ετών, από το Σαν Φρανσίσκο, η οποία αμέσως ανακοίνωσε το γεγονός στο site κοινωνικής δικτύωσης Twitter: « OMG (θεέ μου), κέρδισα εισιτήρια για την κηδεία του Μάικλ Τζάκσον!».

Τα άτομα που υπέβαλαν online αιτήσεις για συμμετοχή στην κλήρωση


η οποία θα αναδείκνυε τα 8.750 άτομα ανήλθαν στα 1,6 εκατομμύρια. Ο κάθε νικητής κέρδισε δύο εισιτήρια. Οι πιθανότητες ήταν 1 στις 183. Σε όλο το Ίντερνετ, εκατοντάδες διαφημίσεις για πωλήσεις εισιτηρίων έκαναν την εμφάνισή τους, ενώ δημοπρασίες εμφανίστηκαν στον online οίκο δημοπρασιών, eBay.com, σε τιμές που ξεκινούσαν από τα 200-500 δολάρια.

Ήδη βρίσκονται εν εξελίξει οι προετοιμασίες της πόλης για την υποδοχή των επισκεπτών (γύρω στους 700.000, σύμφωνα με εκτιμήσεις) οι οποίοι αναμένεται να συρρεύσουν στην πόλη για το ύστατο «αντίο» στο βασιλιά της ποπ. Η κηδεία θα μεταδοθεί ζωντανά από πέντε τηλεοπτικά δίκτυα (NBC, ABC, CNN, MSNBC, E!Entertainment).

Ο Ντέηβιντ Γκομπώ, 25 ετών, φοιτητής επιστήμης υπολογιστών του Στάνφορντ, δεν πίστευε ότι το email που τον ενημέρωνε πως κέρδισε ένα από τα εισιτήρια ήταν πραγματικό: «Είναι ο Μάικλ Τζάκσον, ένας από τους μεγαλύτερους μουσικούς αστέρες όλων των εποχών», είπε σχετικά.

Οι νικητές του διαγωνισμού θα λάβουν, μαζί με τα εισιτήριά τους, και ειδικό περιβραχιόνιο: και τα δύο θα είναι απαραίτητα για να εισέλθει κάποιος στο χώρο της κηδείας.

Συνολικά, ο αριθμός των ατόμων που θα προσέλθουν στο Staples Center υπολογίζεται στις 11.000, συν 6.500 που θα βρίσκονται στο Nokia Theater, που βρίσκεται κοντά. Οι δρόμοι γύρω από το Staples Center θα κλείσουν από την αστυνομία, για να επιβεβαιωθεί πως στο μνημόσυνο δε θα παραστούν άτομα χωρίς εισιτήρια.

Ο Τζιμ ΜακΝτόνελ, υπαρχηγός της αστυνομίας του Λος Άντζελες είπε πως τα μέτρα ασφαλείας και η κοσμοσυρροή θα παραπέμπουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1984, ενώ προειδοποίησε τους επίδοξους «λαθραίους» επισκέπτες ότι «θα στέκεστε κάτω από τον καυτό ήλιο σε ένα δρόμο της πόλης, μαζί με πολλούς άλλους, αλλά δε θα μπορείτε να δείτε το Staples».

Έχει αναφερθεί ότι η οικογένεια του Μάικλ Τζάκσον σχεδίαζε μία κηδεία σε ιδιωτικό κύκλο, στο νεκροταφείο Forest Lawn, στο Χόλιγουντ Χιλς.

Εν εξελίξει οι έρευνες για τα αίτια του θανάτου

Την Κυριακή υπογράφτηκαν τα εντάλματα έρευνας για την υπόθεση του θανάτου του Μάικλ Τζάκσον. Η έκδοσή τους ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπο του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Λος Άντζελες, Άλαν Παρατσίνι, ο οποίος δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το περιεχόμενό τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές θα ερευνήσουν το ενδεχόμενο λήψης μεγάλων ποσοτήτων παυσίπονων, ηρεμιστικών και αντικαταθλιπτικών από τον Τζάκσον, κάτι που άρχισε να συζητάται μετά από την ανακάλυψη Ντιπριβάν (εξαιρετικά ισχυρό σκεύασμα το οποίο χορηγείται μόνο από αναισθησιολόγους σε νοσοκομεία σε ασθενείς οι οποίοι πρόκειται να χειρουργηθούν). Τα αίτια του θανάτου, σύμφωνα με ιατροδικαστές του Λος Άντζελες, δε θα ανακοινωθούν πριν ολοκληρωθούν τα τοξικολογικά τεστ της αυτοψίας.

Δικαστικοί αγώνες

Παράλληλα, συνεχίζεται η δικαστική μάχη ανάμεσα στους δικηγόρους της 79χρονης μητέρας του, Κάθριν Τζάκσον, και των εκτελεστών της διαθήκης του. «Μήλον της έριδος» είναι περιουσία αξίας άνω των 500 εκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα με τη διαθήκη, εκτελεστές της διαθήκης είναι ο δικηγόρος Τζων Μπράνκα και το στέλεχος της μουσικής βιομηχανίας Τζων ΜακΚλάιν, οι οποίοι και θα φροντίσουν για τη μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων του εκλιπόντος σε ένα ίδρυμα το οποίο και θα τα μεταχειριστεί για να βοηθήσει τα τρία παιδιά του, τη μητέρα του και σειρά φιλανθρωπικών ιδρυμάτων. Τη διαθήκη αυτή προσέβαλε η Κάθριν Τζάκσον, η οποία επιθυμεί να αναλάβει την άμεση διαχείριση της περιουσίας του γιου της. Επίσης, στις 13 Ιουλίου αναμένεται να ξεκινήσει η προκαταρκτική εξέταση σχετικά με την κηδεμονία των παιδιών. Μέχρι τότε, την έχει αναλάβει η Κάθριν Τζάκσον.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com