Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

Νεκρός από έκρηξη σε καμίνι της ΛΑΡΚΟ

Νέα έκρηξη σε καμίνι της ΛΑΡΚΟ σημειώθηκε πριν το μεσημέρι με αποτέλεσμα -σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες- τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 25χρονου εργαζομένου.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την έκρηξη στο καμίνι αρ.5 υπάρχουν ακόμα τέσσερις τραυματίες.Οι δύο τραυματίες είναι σοβαρά και έχουν ήδη μεταφερθεί στο ΚΑΤ λόγω των εγκαυμάτων που έχουν, ενώ οι άλλοι δύο έχουν ελαφρά εγκαύματα.

Η πυροσβεστική κατηύθυνε στην περιοχή τέσσερα οχήματα με ειδικό αφρό, ενώ παράλληλα οι εργαζόμενοι καταβάλλουν προσπάθειες να σβήσουν την πυρκαγιά που έχει εκδηλωθεί.

Έκρηξη σε καμίνι της ΛΑΡΚΟ είχε σημειωθεί και το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου και είχε και τότε στοιχίσει τη ζωή ενός ανθρώπου. Όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι, στο συγκεκριμένο καζάνι είχε διαπιστωθεί βλάβη εδώ και μια εβδομάδα και όλο αυτό το διάστημα το μετάλλευμα παρέμεινε μέσα στο καζάνι, όπου αναπτύσσονται μεγάλες θερμοκρασίες. Μια ομάδα εργαζομένων πήγε στο συγκεκριμένο καζάνι λίγο πριν τις 13:00 προκειμένου να να ξεκινήσουν τις διαδικασίες του αδειάσματος. Πριν καν αρχίσουν τις προβλεπόμενες διαδικασίες, σύμφωνα με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, το καζάνι τρύπησε και η πυρακτωμένη λάβα έπεσε πάνω στους εργαζόμενους.

Στις αρχές του Αυγούστου ακόμη ένας 36χρονος εργάτης είχε χάσει τη ζωή του στις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ
 
website counter
friend finderplentyoffish.com