Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

Στο 5,5% η διαφορά ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ.

Στις πεντέμισι ποσοστιαίες μονάδες διαμορφώνεται το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ σε δημοσκόπηση της GPO που διεξήχθη για λογαριασμό του Mega, την πρώτη που δίνεται στη δημοσιότητα μετά την παρουσία του Κώστα Καραμανλή στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Οριακό προβάδισμα αποκτά ο Γιώργος Παπανδρέου στην «καταλληλότητα» για πρωθυπουργός, ενώ μπροστά βρίσκεται ο Κ. Καραμανλής στην «καταλληλότητα» για την αντιμετώπιση της κρίσης, στον απόηχο των ανακοινώσεων στη ΔΕΘ.


Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 32% των προτιμήσεων, η Νέα Δημοκρατία το 26,5%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 6,8%, ο ΛΑΟΣ με 6,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,6%. Οι Οικολόγοι Πράσινοι συγκεντρώνουν το 2,3%, τα υπόλοιπα κόμματα το 2,7%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται σε 19,9%. Ο Γιώργος Παπανδρέου θεωρείται καταλληλότερος για να ηγηθεί της κυβέρνησης, με 36%, έναντι 35,5% για τον Κώστα Καραμανλή. Το 63% θέλει αυτοδύναμη κυβέρνηση στις 5 Οκτωβρίου, ενώ κυβέρνηση συνεργασίας προτιμά το 33,8%.

Ο Κώστας Καραμανλής θεωρείται από το 35% ότι είναι καταλληλότερος να χειριστεί την κρίση, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου συγκεντρώνει το 33%. Οι ερωτηθέντες είναι πάντως μοιρασμένοι όσον αφορά στην ειλικρίνεια του πρωθυπουργού, όσον αφορά σε όσα είπε στη Θεσσαλονίκη, με το 50,8% να απαντά "πολύ / αρκετά" και το 49,3% "λίγο / καθόλου". Περισσότεροι από τους μισούς (51,1%, έναντι 43,4%) κρίνουν ότι η λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης είναι αναγκαία, αλλά έξι στους δέκα κρίνουν αρνητικά τη σκληρή λιτότητα που υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες δεν φαίνεται να είναι οι διαρθρωτικές αλλαγές και ο περιορισμός του ελλείμματος, αλλά τα οικονομικά της καθημερινότητας. με το 80,7% των ερωτηθέντων να εκτιμά ότι προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης θα πρέπει να είναι ο πληθωρισμός και η ακρίβεια. Ακολουθεί η καταπολέμηση της ανεργίας.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com