Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Στοιχήματα μέσω διαδικτύου μόνο από εγχώριους φορείς

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, επιτρέπει πλέον στις χώρες-μέλη να προχωρήσουν στην κατάργηση των ηλεκτρονικών στοιχημάτων από ξένες εταιρείες στην χώρα τους, εάν αυτό συντελεί στην παρεμπόδιση του εγκλήματος αναφέρει το Ευρωπαϊκό δικαστήριο.


Ο νόμος αυτός είναι πισωγύρισμα για τις εταιρείες που είχαν ξεκινήσει δικαστικούς αγώνες ενάντια στα εγχώρια μονοπώλια που δεν τους επέτρεπαν να ανοίξουν καταστήματα στις 27 χώρες της Ε.Ε. H απόφαση αυτή ήρθε με αφορμή τη διαμάχη της Αυστριακής εταιρείας bwin με τον κρατικό φορέα στοιχήματος στην Πορτογαλία. Τα νέα οδήγησαν την μετοχή της bwin, να πέσει κατά 5%.

Στη συνεδρίαση του το Ευρωπαϊκό δικαστήριο ανέφερε “Η απαγόρευση σε εταιρείες, όπως η bwin, του να προσφέρουν δυνατότητα στοιχήματος μέσω του διαδικτύου μπορεί να θεωρείται επικυρωμένη με βάση τον στόχο της καταπολέμησης της απάτης και του εγκλήματος”. Τα νέα δεν σχολιάστηκαν από τη μεριά της bwin, ενώ ήταν κάτι παραπάνω από ευχάριστα για τους εκπροσώπους των τοπικών στοιχηματικών φορέων για τις χώρες της Ε.Ε που δήλωσαν “αυτή η απόφαση ενισχύει τον έλεγχο των τοπικών κυβερνήσεων και φορέων στα στοιχήματα μέσω διαδικτύου”.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com