Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

ΣΥΡΙΖΑ και εμφανίσεις υποψηφίων στο «μικροσκόπιο» του ΕΣΡ

Η εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ στους τηλεοπτικούς σταθμούς, ελλείψει επικεφαλής των εκλογικών λιστών και η «οριοθέτηση» της προεκλογικής περιόδου, αποτελούν τις δύο προτεραιότητες του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης στο δρόμο για τις κάλπες.


Τα παραπάνω ζητήματα έθεσε στη Διακομματική Επιτροπή Εκλογών ο εκπρόσωπος του ΕΣΡ , Κωνσταντίνος Τσουράκης. Για τον ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι η νομοθεσία προβλέπει ότι οι επικεφαλής των κομμάτων έχουν δυνατότητα απεριόριστων εμφανίσεων στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα. Στην περίπτωση του σχήματος της Αριστεράς δημιουργείται πρόβλημα από τη στιγμή που υιοθετήθηκε η πρόταση για συλλογική ηγεσία. Σχετικά με το χρόνο έναρξης της προεκλογικής περιόδου και δεδομένου ότι οι υποψήφιοι βουλευτές έχουν δυνατότητα μίας παρουσίας στους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας και μέχρι δύο στους περιφερειακούς σταθμούς, το ΕΣΡ εκτιμά ότι αυτό θα πρέπει να έχει ισχύ από την ημερομηνία δημοσιοποίησης του Προεδρικού Διατάγματος για διάλυση της Βουλής και όχι από την ημερομηνία ανακοίνωσης των ψηφοδελτίων.

Το ΕΣΡ προχωρά στην αποστολή υπαλλήλων του στην Περιφέρει,α του για να καταγράφουν την κάλυψη της προεκλογικής περιόδου, ενώ προχωρά και στην επί μονίμου βάσεως παρακολούθηση των τηλεοπτικών σταθμών EXTRA, BLUE SKY, CHANNEL 9, CHANNEL 10, 902 και Τηλεάστυ (ήδη παρακολουθεί σε 24ωρη βάση τους δέκα σταθμούς εθνικής εμβέλειας).
 
website counter
friend finderplentyoffish.com