Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για το ντιμπέιτ των «δύο»

Τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την τηλεοπτική συζήτηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον Κώστα Καραμανλή γνωστοποίησε, με επιστολή του προς τον Ευάγγελο Αντώναρο, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.


"Θεωρούμε ότι η συζήτηση αυτή πρέπει να δώσει την δυνατότητα στους δύο υποψήφιους Πρωθυπουργούς για έναν όσο το δυνατόν πιο ελεύθερο διάλογο και ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων", σημειώνει στην επιστολή ο Γ. Παπακωνσταντίνου. Το ΠΑΣΟΚ προτείνει η συζήτηση να διαρκέσει 75 λεπτά και να δομηθεί σε πέντε 15λεπτες ενότητες με την εξής σειρά:

1. Εξωτερική πολιτική
2. Οικονομία και Ανάπτυξη
3. Κοινωνικά θέματα
4. Περιβάλλον
5. Κράτος και δημόσια διοίκηση

Η διαδικασία που προτείνεται ειναι: Εισαγωγική τοποθέτηση του συντονιστή δημοσιογράφου, διάρκειας ενός λεπτού και στη συνέχεια τρίλεπτη τοποθέτηση από κάθε πολιτικό αρχηγό. Θα ακολουθούν δύο γύροι, με τοποθετήσεις δύο λεπτών κάθε φορά από κάθε πολιτικό αρχηγό.

Για το συντονισμό της συζήτησης, το ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι καταλληλότερο πρόσωπο είναι η Μαρία Χούκλη. Τέλος, προτείνει οι κ.κ. Καραμανλής και Παπανδρέου να στέκονται όρθιοι σε πόντιουμ απέναντι ο ένας στον άλλον με τον δημοσιογράφο συντονιστή να στέκεται μεταξύ τους σε διάταξη τριγώνου.

"Πιστεύουμε ότι αυτή η διάρθρωση συζήτησης θα επιτρέψει να γίνει ουσιαστικός διάλογος χωρίς διαμεσολάβηση μπροστά στους Έλληνες πολίτες και παρακαλούμε για την άμεση απάντησή σας ώστε το θέμα να κλείσει εντός της ημέρας και να διευκολυνθεί ο προγραμματισμός όλων μας", καταλήγει η επιστολή του εκπροσώπου του κόμματος.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com