Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Έκκληση συμμετοχής ομογενών στις εκλογές απηύθυνε ο Κ. Καραμανλής

Να πάρουν ενεργή θέση κάλεσε τους Έλληνες της διασποράς ο πρωθυπουργός. Μιλώντας στις Βρυξέλλες, ο Κώστας Καραμανλής τόνισε την ανάγκη να ψηφίσουν οι ομογενείς στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.


"Θέλουμε τη συμμετοχή σας στα κοινά της Πατρίδας μας. Θέλουμε τη συμπαράταξή σας στους κοινούς αγώνες" είπε ο πρωθυπουργός. Χαρακτήρισε τις εκλογές τις κρισιμότερες της μεταπολιτευτικής περιόδου. Όπως είπε "κρίνεται η οικονομία μας, μπροστά στην κρισιμότητα των περιστάσεων δεν μοίρασα και δεν μοιράζω υποσχέσεις, προτείνουμε δύσκολες, αλλά απόλυτα αναγκαίες πολιτικές για τα επόμενα δύο χρόνια".

Για το έκτακτο Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ, για το οποίο παραβρίσκεται στις Βρυξέλλες, ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι η Ελλάδα θα υποστηρίξει την ανάγκη για μια κοινή ευρωπαϊκή θέση για τη μεταρρύθμιση του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος. Το ίδιο είπε θα πράξει η χώρα μας και στη Σύνοδο της Κοπεγχάγης για την κλιματική αλλαγή. Αναφορικά με την οικονομική κρίση, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνησή του υπήρξε απολύτως ειλικρινής απέναντι στους πολίτες. Υποστήριξε δε ότι ο ίδιος μίλησε ευθέως για δύο δύσκολα χρόνια.

Ακόμη, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι "μοιράζει ακάλυπτες υποσχέσεις". Όπως είπε, εάν εφαρμόζονταν θα οδηγούσαν σε αύξηση των δαπανών και θα κόστιζαν πάνω από 10 δισ. ευρώ. "Το εθνικό συμφέρον ήταν και είναι η μόνη μου έγνοια" δήλωσε ο πρωθυπουργός. Σε αυτές τις εκλογές, υπογράμμισε, η επιλογή είναι ανάμεσα στην αλήθεια και το λαϊκισμό, στην υπευθυνότητα και στην ανευθυνότητα, στο πραγματικό σχέδιο εξόδου από την κρίση και σε εξωπραγματικές υποσχέσεις. Η ΝΔ είναι η παράταξη των υπεύθυνων επιλογών.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της ΠΓΔΜ, ο Κ. Καραμανλής τόνισε ότι "θέλουμε ένα σταθερό κράτος με ευρωπαϊκή συμπεριφορά". Επανέλαβε ότι στόχος της Ελλάδας είναι μια κοινά αποδεκτή λύση στο θέμα της ονομασίας τους.

όσο για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η πολιτική της Ελλάδας είναι "πλήρης συμμόρφωση - πλήρης ένταξη". Υποχρέωση της Τουρκίας, είπε, είναι να συμβάλει σε μια λειτουργική και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ και των ευρωπαϊκών αρχών.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com