Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Τα ρεκόρ της ανεργίας ακόμα δεν τα είδαμε

Οι μεγαλύτερες συνέπειες της οικονομικής κρίσης σχετικά με την ανεργία, ιδιαίτερα για τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ιταλία δεν έχουν εμφανιστεί ακόμα όπως προειδοποιεί ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) στην ετήσια έκθεση του, «Προοπτικές Απασχόλησης», που δημοσιεύτηκε σήμερα στο Παρίσι.


Όπως προβλέπει ο ΟΟΣΑ, “το μεγαλύτερο ποσοστό της αναμενόμενης αύξησης της ανεργίας σημειώθηκε ήδη εντός του 2009 στην Ισπανία, τις ΗΠΑ, την Ιρλανδία και την Ιαπωνία, σε άλλες χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία, η μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας αναμένεται να σημειωθεί εντός του 2010”.

Οι δυσοίωνες προβλέψεις του περασμένου Μαρτίου, που έκαναν λόγο για μέσο όρο ανεργίας μέχρι το 10% στα τέλη του 2010 διατηρούνται αμετάβλητες. Ακόμη όπως υποστηρίζει η έκθεση του ΟΟΣΑ, σε λιγότερο από τρία χρόνια από το 2007 έως το 2010 ο αριθμός των ανέργων θα έχει αυξηθεί κατά 25 εκατομμύρια. Τις μεγαλύτερες αυξήσεις θα παρουσιάσουν η Ισπανία και η Ιρλανδία όπου η ανεργία αναμένεται να αγγίξει το 19,8% και 15,1% αντίστοιχα. Όσον αφορά στις ΗΠΑ, η ανεργία αναμένεται να φτάσει το 10%, στην Γερμανία το 11,8%, στη Γαλλία το 11,3% και το 10,5% στην Ιταλία. Ο ΟΟΣΑ προειδοποιεί πως ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι η αύξηση της ανεργίας να εξελιχθεί σε κοινωνική κρίση έχοντας ως αποτέλεσμα την πτώση του βιοτικού επιπέδου και την αύξηση των προβλημάτων υγείας και της εγκληματικότητας.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com