Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

Λειτουργία Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας στη Θεσσαλονίκη

Το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας της Θεσσαλονίκης παρέδωσε το Σάββατο ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Πρόκειται για το πρώτο παράρτημα του αντίστοιχου οργάνου της Αθήνας στη Βόρεια Ελλάδα, το οποίο αναμένεται να συμβάλει στην περαιτέρω αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στην περιοχή.

Το ΕΚΕΠΥ θα συντονίζει καθημερινά


τις εφημερίες των νοσοκομείων στην ευρύτερη περιοχή, θα αναπτύσσει ειδικά επιχειρησιακά σχέδια για τη Μακεδονία και τη Θράκη, ενώ παράλληλα θα παρακολουθεί στενά τη λειτουργία του τομέα υγείας σε ολόκληρη την περιοχή και θα παρεμβαίνει όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο.

«Το ΕΚΕΠΥ της Θεσσαλονίκης, η σύσταση του οποίου είχε ανακοινωθεί πριν από περίπου ένα χρόνο, ενδυναμώνει και ενισχύει τις υπηρεσίες υγείας και στη Βόρειο Ελλάδα, με το συντονισμό όλων των υπηρεσιών, που έχουν να κάνουν με τη διαχείριση της καθημερινότητας των πολιτών, αλλά και με τη διαχείριση γενικότερα των μεγάλων ή μικρών ζητημάτων, που αφορούν στη δημόσια και την ατομική υγεία», τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος.

Ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε τον στρατηγικό ρόλο του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας, το οποίο στα τρία χρόνια λειτουργίας του δοκιμάστηκε πολλές φορές, όπως στις πυρκαγιές της Πελοποννήσου και στην πανδημία γρίπης.

Στόχος είναι η περαιτέρω ανάπτυξη του ΕΚΕΠΥ στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, όπως στη Λάρισα, την Πάτρα και το Ηράκλειο Κρήτης.

«Οι δεσμεύσεις μας υλοποιούνται, πάντοτε με βάση τα χρονοδιαγράμματα που έχουμε θέσει. Και βέβαια, δεν σταματά η δουλειά μας κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Γιατί η υπόθεση της υγείας είναι, πάνω από όλα, εθνική και γιατί το κράτος έχει συνέχεια και διάρκεια», ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com