Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

Τετ-α-τετ Ντόρας-Σπηλιωτόπουλου στο περιθώριο της ΔΕΘ

Επίθεση φιλίας με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα έκανε η Ντόρα Μπακογιάννη στον Αρη Σπηλιωτόπουλο παρουσία τοπικών στελεχών της Θεσσαλονίκης.


Οι δύο υπουργοί έτρωγαν σε διαφορετικά τραπέζια με τους συνεργάτες τους και κομματικούς παράγοντες το Σάββατο το μεσημέρι στο εστιατόριο Banquet στο κέντρο της πόλης. Η Ντόρα είπε «Αρη έλα να τα πούμε». Δίπλα της καθόταν ο διευθυντής του πολιτικού της γραφείου Δ. Ζαφειριάδης, ο οποίος σηκώθηκε και παραχώρησε την καρέκλα του στον υπουργό Παιδείας, ενώ διακριτικά τους άφησαν να τα πουν μόνοι και οι υπόλοιποι συνδαιτημόνες της υπουργού Εξωτερικών.

Το τετ-α-τετ κράτησε περίπου μισή ώρα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο επίκεντρο βρέθηκε η προεκλογική περίοδος και η ανάγκη συστράτευσης των στελεχών γύρω από τον Κώστα Καραμανλή με στόχο τη συσπείρωση του κόμματος, που συνεχίζει να είναι σε χαμηλά για προεκλογική περίοδο επίπεδα.

Στην ίδια συνομιλία συζητήθηκε το επικοινωνιακό κομμάτι της προεκλογικής εκστρατείας. Οι δύο συμφώνησαν ότι η Νέα Δημοκρατία με Αντώναρο, Ζαγορίτη και Φεβρωνία Πατριανάκου δεν μπορεί να δώσει μια δύσκολη μάχη. Το ξήλωμα του πουλόβερ άρχισε χθες με τον Γιώργο Κουμουτσάκο να αναλαμβάνει εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ.

Θυμίζουμε ότι χαρακτηριστικές της κινητικότητας που έχει αρχίσει στη Νέα Δημοκρατία ενόψει της αναμενόμενης ήττας είναι οι συμμαχίες που άρχισαν να διαμορφώνονται εδώ και καιρό. Μία απ' αυτές που συζητήθηκαν έντονα ήταν του Βαγγέλη Μεϊμαράκη με τον Αρη Σπηλιωτόπουλο. Ο υπουργός Αμυνας στη Θεσσαλονίκη καθόταν δίπλα-δίπλα με τη Ντόρα Μπακογιάννη με την οποία διατηρεί στενές πολιτικές και φιλικές σχέσεις, τόσο στην ομιλία του πρωθυπουργού στους παραγωγικούς φορείς της πόλης, όσο και στη συνέντευξη Τύπου της Κυριακής.

Μπορεί ο Κ. Καραμανλής να δήλωσε "δεν παραιτούμαι", αλλά είναι σαφές ότι το μέγεθος της ήττας θα κρίνει και τις εσωκομματικές εξελίξεις της Ν.Δ. Μπροστά σ' αυτήν την προοπτική οι εσωκομματικές συμμαχίες άρχισαν να συντάσσονται.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com