Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Εκλογικής Επιτροπής.

Συνεδρίασε υπό τον Πρ. Παυλόπουλο η Εκλογική Επιτροπή, που καθόρισε τις λεπτομέρειες και τα διαδικαστικά για την ομαλή διεξαγωγή της προεκλογικής περιόδου και των εκλογών.

Ο κ. Παυλόπουλος


ανέφερε πως έχουν εκδοθεί όλες οι εγκύκλιοι και τα διατάγματα που αφορούν τις εκλογές και ότι από τις 17:30 της Δευτέρας δεν γίνονται προσλήψεις στον δημόσιο τομέα.

Επίσης, στην Επιτροπή συζητήθηκαν τα ζητήματα για την παρουσία των πολιτικών αρχηγών και των κομμάτων στα ΜΜΕ. Για τα χρήματα που θα δοθούν την προεκλογική περίοδο. Επιπλέον, συζητήθηκε η προβολή των μικρών κομμάτων στα ΜΜΕ με την εκκρεμότητα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υπουργός τόνισε, ότι η εμφάνιση των πολιτικών αρχηγών και των κομμάτων στη ΔΕΘ εξαιρείται από τον προβλεπόμενο χρόνο προβολής στα ΜΜΕ. ΠΑΣΟΚ, ΝΔ 37,5 και 25% στα μικρότερα κόμματα.

Οι υπουργοί θα κάνουν δηλώσεις επί συγκεκριμένων θεμάτων χωρίς να παίρνουν θέση. Εξαιρούνται από τον χρόνο προβολής οι δηλώσεις των εκπροσώπων των κομμάτων. Τα κόμματα θα πάρουν το 0,13 τοις χιλίοις, καθώς στα προεκλογικά τους έξοδα συνυπολογίζονται οι ευρωεκλογές. Τα χρήματα υπολογίζονται με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών του 2007, με εξαίρεση τους Οικολόγους Πράσινους, που θα λάβουν ενίσχυση με βάση το ποσοστό τους στις ευρωεκλογές.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com