Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

Πολιτική «αποστρατεία» για την Άννα Ψαρούδα - Μπενάκη

Την απόφασή της να μην θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, βάζοντας τέλος σε μια κοινοβουλευτική πορεία 28 ετών, ανακοίνωσε η τέως πρόεδρος της Βουλής, Άννα - Ψαρούδα Μπενάκη.


"Αισθάνομαι ότι ήλθε η ώρα να διευκολύνω την ανανέωση της Βουλής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας", αναφέρει η Άννα Ψαρούδα - Μπενάκη, στην επιστολή της προς τον Κ. Καραμανλή. "Θεωρώ αυτονόητο να συμπληρώσω, ότι παραμένω στρατευμένη στην Νέα Δημοκρατία και πάντα στη διάθεσή σου για όποια επικουρία", συμπληρώνει η τέως πρόεδρος της Βουλής.

Η κ. Ψαρούδα - Μπενάκη εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής το 1981, μετέχοντας στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας. Εξελέγη βουλευτής Α' Αθηνών σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις που ακολούθησαν. Διετέλεσε αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, από τις 2 Ιουλίου 1989 έως τις 12 Οκτωβρίου 1989, αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού από 11 Απριλίου 1990 έως 7 Αυγούστου 1991, υπουργός Πολιτισμού από τις 8 Αυγούστου 1991 έως τις 3 Δεκεμβρίου 1993 και υπουργός Δικαιοσύνης από τις 3 Δεκεμβρίου 1992 έως τις 14 Σεπτεμβρίου 1993. Διετέλεσε πρόεδρος της Βουλής κατά την κοινοβουλευτική περίοδο 2004-2007, η πρώτη γυναίκα που ανέλαβε το αξίωμα στα ελληνικά κοινοβουλευτικά χρονικά.

"Θέλω εκ μέρους όλων των Νεοδημοκρατών - και βέβαιος ότι διερμηνεύω τα αισθήματα όλων των Ελλήνων - να σε ευχαριστήσω από καρδιάς για όσα σημαντικά έχεις προσφέρει στον τόπο και τη δημοκρατία, κυρίως όμως για το παράδειγμα ήθους και αξιοπρέπειας που κατέθεσες στα δημόσια πράγματα αυτά τα 28 χρόνια της συνεχούς κοινοβουλευτικής σου παρουσίας", αναφέρει σε επιστολή του προς την κ. Ψαρούδα - Μπενάκη ο Κώστας Καραμανλής. "Είμαι προσωπικά υπερήφανος όχι μόνο γιατί το όνομά σου θα μείνει στην ιστορία του τόπου και της παράταξης ως η πρώτη Ελληνίδα Πρόεδρος της Βουλής, αλλά κυρίως γιατί με το έργο σου τίμησες επάξια το ύψιστο κοινοβουλευτικό αξίωμα", σημειώνει.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com