Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

Η εκλογική μάχη μπορεί να κερδηθεί, επανέλαβε ο Κώστας Καραμανλής

Τη βεβαιότητα και την εμπιστοσύνη του ότι η εκλογική μάχη «μπορεί να κερδηθεί και θα κερδηθεί» εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στην Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα της ΝΔ, η οποία συνεδρίασε τη Δευτέρα στη Ρηγίλλης.

Στη συνεδρίαση ο Κ.Καραμανλής ενημέρωσε


τα μέλη της για την στρατηγική και την τακτική που θα ακολουθήσει το κόμμα, ενώ συζητήθηκαν επίσης το πρόγραμμα δράσης και οι περιοδείες της προεκλογικής περιόδου.

Ο κ. Καραμανλής επανέλαβε τη δήλωση που έκανε στη ΔΕΘ την Κυριακή, ότι είναι αποφασισμένος «να τα δώσει όλα» και εξέφρασε την άποψη ότι «είναι πρωτόγνωρο, μείζον πολιτικός φορέας να μιλά τόσο ειλικρινά στον πολίτη, δείχνοντας εμπιστοσύνη στην αξιολόγησή του».

«Η εποχή του ξύλινου λόγου τελείωσε, το ΠΑΣΟΚ πρέπει να προσδιορίσει συγκεκριμένα και με σαφήνεια τρόπους, θέσεις, πρόγραμμα και ποσά. Και αυτό πρέπει να το κάνει όχι αύριο αλλά χθες» είπε ο πρωθυπουργός.

Τη θέση αυτή εξέφρασε και ο νεοδιορισθείς εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος μετά τη συνεδρίαση της Εκλογικής Επιτροπής.

Η ΝΔ, είπε ο κ. Κουμουτσάκος, προσέρχεται στην εκλογική μάχη «με την αυτοπεποίθηση, την αισιοδοξία και την αποφασιστικότητα που της δίνουν η ειλικρίνεια και η υπευθυνότητα της πολιτικής της, το ξεκάθαρο μήνυμά της και ο ηγέτης της Κώστας Καραμανλής που προτάσσει πάνω από όλα το συμφέρον της πατρίδας».

«Οι Έλληνες πολίτες να είναι βέβαιοι ότι στις επόμενες ημέρες θα αποκαλυφθεί ότι ο επιπόλαιος λαϊκισμός του ΠΑΣΟΚ και του αρχηγού του οδηγεί σε αδιέξοδο» συνέχισε ο ίδιος.

Σε αντίστοιχο μήκος κύματος και ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς, ο οποίος είπε ότι η ΝΔ έχει το θάρρος να ανακοινώσει εκ των προτέρων απαραίτητα μέτρα, κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ ότι δεν έχει πρόγραμμα για την οικονομία.

«Ο πρωθυπουργός μίλησε στη Θεσσαλονίκη με τη γλώσσα της αλήθειας» δήλωσε ο κ. Σουφλιάς και πρόσθεσε ότι ο Κ.Καραμανλής ανέπτυξε ολοκληρωμένο πρόγραμμα με συγκεκριμένα μέτρα για την οικονομία και για τις διαρθρωτικές αλλαγές που είναι απαραίτητες.

Υπάρχει το ερώτημα, συνέχισε, γιατί δεν έγιναν αυτά εδώ και 5,5 χρόνια: «Η απάντηση είναι ότι έγινε έργο και έγιναν σημαντικά βήματα όλα αυτά τα χρόνια, ωστόσο, η διεθνής οικονομική κρίση επιβάλλει, όπως και σε άλλες χώρες, τη λήψη επιπλέον μέτρων» σημείωσε.

Η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη εξέφρασε επίσης αισιοδοξία για το αποτέλεσμα: «Πέρυσι στην Έκθεση όταν, φύγαμε από τη Θεσσαλονίκη ένιωθα ότι δεν είχαμε περάσει τις εξετάσεις. Φέτος φύγαμε από τη Θεσσαλονίκη -και όποιον και να ρωτήσετε που να ήταν εκεί το ίδιο θα σας πει- αναθαρρημένοι» δήλωσε στον Alpha Radio.

Την Τρίτη το μεσημέρι συνεδριάζει το Διαγραμματειακό Συντονιστικό Όργανο της ΝΔ υπό την προεδρία του γραμματέα του κόμματος Λευτέρη Ζαγορίτη.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com