Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

«Φωτιά» τα σχολικά είδη, καταγγέλουν καταναλωτικές οργανώσεις

Ως και 27,29% παραπάνω σε σχέση με πέρυσι θα επιβαρυθνεί ο οικογενειακός προυπολογισμός για την αγορά σχολικών ειδών φέτος, σύμφωνα με έρευνα τιμοληψιών που πραγματοποίησε το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών στη Θεσσαλονίκη.


Το κόστος αγοράς των σχολικών ειδών υπολογίζεται από 23,85 μέχρι 211,50 ευρώ για τους μαθητές του δημοτικού και από 27,52 ευρώ μέχρι 221,49 για τους μαθητές γυμνασίου - λυκείου, χωρίς να συνυπολογίζονται σχολικά βοηθήματα και ξενόγλωσσα βιβλία.
Αξιοσημείωτο είναι ότι το ΚΕΠΚΑ παρατεί σημαντικές αποκλίσεις τιμών από κατάστημα σε κατάστημα κι ακόμα περισσότερο ανάμεσα στις τιμές απλών σχολικών ειδών και των προιόντων "της μόδας", που φθάνει έως 13,89%.
Προειδοποιεί πάντως τους γονείς ότι κυρίαρχο κριτήριο στην αγορά σχολικών ειδών θα πρέπει να είναι η ασφάλειά τους, ενώ θα πρέπει να αποφεύγονται προιόντα που μοιάζουν ή μυρίζουν σαν τρόφιμα. Προτείνει μάλιστα να τηρείται αυστηρά ο κατάλογος των ειδών που συστήνει το σχολείο και να εξηγούν οι γονείς στα παιδιά ότι "τα σχολικά είδη είναι εργαλείο μάθησης κι όχι μέσο επίδειξης".

 
website counter
friend finderplentyoffish.com