Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Θεσ/νίκη: Πορεία εργαζομένων της ΕΥΑΘ κατά της ιδιωτικοποίησής της

Πορεία διαμαρτυρίας για την ιδιωτικοποίηση της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) σε ιδιώτες, διοργάνωσε αργά το απόγευμα το Σωματείο Εργαζομένων της Εταιρείας στη Θεσσαλονίκη.

Εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ


μαζί με εκπροσώπους από κινήσεις πολιτών και φορέων της πόλης, συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο της Εταιρείας, στην πλατεία Συντριβανίου, διαμαρτυρόμενοι για «τα κυβερνητικά σχέδια ιδιωτικοποίησης της Εταιρείας».

Στη συνέχεια, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά της ιδιωτικοποίησης, έκαναν πορεία, η οποία -μέσω κεντρικών οδών της πόλης- κατέληξε στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

«Το νερό είναι δημόσιο αγαθό και δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης», τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΕΥΑΘ, Κώστας Μαριόγλου και πρόσθεσε: «Το νερό είναι ζωή. Η ζωή δεν πωλείται».

Κάλεσε επίσης το ΛΑ.Ο.Σ. να πάρει ξεκάθαρη θέση σχετικά με το θέμα της ιδιωτικοποίησης της Εταιρείας. «Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης πήραν θέση κατά της ιδιωτικοποίησης. ζητούμε και από τον κ. Καρατζαφέρη να πράξει το ίδιο», επεσήμανε ο κ. Μαριόγλου.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com