Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Επιστροφή Χρυσοχοϊδη έπειτα από 6,5 χρόνια

Επέστρεψε εχθές, 6,5 χρόνια μετά, στο υπουργείο προστασίας του πολίτη όπως μετονομάστηκε το παλιό δημοσίας τάξης ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης το οποίο και παρέλαβε από τον απερχόμενο υπουργό αναπληρωτή εσωτερικών Χρήστο Μαρκογιαννάκη.



Ο κύριος Χρυσοχοϊδης έμμεσα αλλά ουσιαστικά έθεσε την αγροφυλακή εκτός του υπουργείου του αφού ήταν το μόνο σώμα στο οποίο δεν αναφέρθηκε, σε αντίθεση με την αστυνομία, την πυροσβεστική, την ΕΥΠ, την πολιτική προστασία και το λιμενικό όπου εντάσσεται από σήμερα.

Ο νέος υπουργός, ο οποίος εμφανίστηκε σχετικά κακόκεφος, απέφυγε τα πολλά λόγια και τόνισε ότι θα προσπαθήσει με όλα τα στελέχη του υπουργείου να αντεπεξέλθει στο φορτίο της ασφάλειας των πολιτών από το επίπεδο της γειτονιάς έως το σύνολο της χώρας ευρύτερα. Επίσης εξέφρασε τη συγκίνησή του καθώς βρέθηκε πάλι σε ένα χώρο στον οποίο είχε ιδιαίτερη επιτυχία κατά την προηγούμενη θητεία του και είπε ότι η Ελλάδα έφτασε στο απόγειο της καλής πορείας διεθνώς το 2004, όταν με απόλυτη ασφάλεια οργάνωσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Από τη μεριά του, ο κ. Μαρκογιαννάκης έκανε μνεία στην πολιτική αξιοκρατίας που εγκαινίασε ο Μ. Χρυσοχοίδης στα σώματα ασφαλείας και είπε ότι παραδίδει το υπουργείο σε ένα έμπειρο και καταξιωμένο πολιτικό. Συγκεκριμένα ανέφερε "Παραδίδω τη σκυτάλη στο Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος επέβαλε ως κανόνα διοίκησης στη Δημόσια Τάξη, την αξιοκρατία".

Τέλος έκανε λόγο για τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν τα οποία περιλαβάνουν αυτό της λαθρομετανάστευσης, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ενωσης καθώς επίσης και το πρόβλημα της εγληματικότητας και της τρομοκρατίας, της οποίας η δράση πλήττει δικαιώματα πολιτών, όπως το δικαίωμα στη ζωή και στην περιουσία όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com