Ορατό είναι πλέον το ενδεχόμενο η διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών να συνεχίσει να καρκινοβατεί και στην ψηφιακή εποχή.
Μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων υποστήριξαν ότι η Ελλάδα δεν θα είναι έτοιμη να δώσει τις άδειες, όχι την πρωτοχρονιά του 2012 -όπως προβλέπεται από την κοινοτική νομοθεσία- αλλά ενδεχομένως ούτε και την πρωτοχρονιά του 2015, εάν τελικά ισχύσει η φημολογούμενη παράταση της προθεσμίας.
Αιτία αποτελεί, σύμφωνα με τους ίδιους, το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο, αλλά και τα γραφειοκρατικά εμπόδια.
Οι διαπιστώσεις των επικεφαλής της ΕΕΤΤ προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των παριστάμενων βουλευτών της συμπολίτευσης, αλλά και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Φώτη Κουβέλη. όπως υπογράμμισαν, αυτό θα σημαίνει ότι το Δημόσιο θα εκχωρήσει σε ιδιώτες; τη χρήση ενός άυλου αγαθού ,αξίας 17 έως 44 εκατ. ευρώ, χωρίς να πάρει ούτε ένα ευρώ.
Με σκληρή γλώσσα σχολίασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γ. Φλωρίδης την κατάσταση. "Τα πάντα στην Ελλάδα οργανώνονται με την αρχή της προσωρινότητας, προκειμένου να γίνει μονιμότητα και να μην εισπράξει ποτέ τίποτα το ταλαίπωρο κράτος. Το σύστημα κλεπτοκρατίας στην Ελλάδα οργανώνεται από τον ίδιο το νόμο, που παράγει και οργανώνει τη διαφθορά", τόνισε.
Πρότεινε τη διεξαγωγή ελέγχων από μία και μόνο αρχή, πρόταση με την οποία συμφώνησαν τα στελέχη της ΕΕΤΤ. Τάχθηκαν υπέρ της σύστασης επιτελικού οργάνου, σε επίπεδο γραμματέων υπουργείων, για την επίλυση του προβλήματος.