Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Άννα Διαμαντοπούλου: «Στοίχημά μας η συνέχιση του εθνικού διαλόγου»

Ως το μεγάλο στοίχημα χαρακτήρισε η υπουργός Παιδείας, Δια βίου μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου, τη συνέχιση του εθνικού διαλόγου για την Παιδεία, παραλαμβάνοντας το υπουργείο από τον απερχόμενο υπουργό, Άρη Σπηλιωτόπουλο.


Η Άννα Διαμαντοπούλου τόνισε ότι η Παιδεία είναι ο πυρήνας και η καρδιά όλων των πολιτικών, επισημαίνοντας παράλληλα ότι είναι καινοτόμα η κίνηση του Γιώργου Παπανδρέου να θέσει την Παιδεία στην πρώτη γραμμή μαζί με την έρευνα και την οικονομία.

Η υπουργός Παιδείας σημειώνοντας αρκετές φορές ότι η Παιδεία συνδέεται άμεσα με την πολιτική, δήλωσε πως αυτό που έχει προτεραιότητα είναι η συμμετοχή, η συναίνεση και οι συνεργασίες. "Θέλουμε κοντά μας όλους τους μάχιμους εκπαιδευτικούς, τους φοιτητές και τους γονείς". τόνισε.

Απευθυνόμενοι στους υπαλλήλους του υπουργείου τους κάλεσε να δώσουν μιά δύσκολη μάχη, ενω επισήμανε τη σημασία της πολιτικής συναίνεσης. "Οφείλουμε να βάλουμε την Παιδεία σε εθνικές ράγες", είπε η Άννα Διαμαντοπούλου και υπενθύμισε τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ, ως αξιωματική αντιπολίτευση, στον εθνικό διάλογο και κάλεσε και τη Νέα Δημοκρατία να πράξει το ίδιο. "Η Παιδεία είναι η μάχη όλων των μαχών και θα την κερδίσουμε", κατέληξε.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com