Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

Μεσολαβητής ο Δημ. Σιούφας, ρυθμιστής ο Κ. Καραμανλής

Συνάντηση με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον Αντώνη Σαμαρά θα έχει στις επτά το απόγευμα ο Δημήτρης Σιούφας, με στόχο την εύρεση κοινά αποδεκτής λύσης για την εκλογή του νέου αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας από την κομματική βάση. Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της προσυνεδριακής επιτροπής, η Ντόρα Μπακογιάννη του γνωστοποίησε ότι δεν επιθυμεί συνάντηση, αλλά θα συμφωνήσει με όποια λύση διασφαλίσει την ενότητα του κόμματος.


Πρόθυμος να αποδεχτεί όποια λύση προταθεί εμφανίστηκε και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης -ο μόνος που έχει ανακοινώσει μέχρι στιγμής επισήμως την πρόθεσή του να διεκδικήσει την ηγεσία. Ούτε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης θα συναντηθεί με τον Δημ. Σιούφα, καθώς το απόγευμα θα παρευρεθεί στα εγκαίνια του νέου δημαρχιακού Μεγάρου της πόλης. όπως ανακοινώθηκε, οι επαφές γίνονται κατόπιν εξουσιοδότησης του προέδρου της επιτροπής από τα μέλη της, με ομόφωνη απόφαση.

Όπως διευκρίνισε ο ίδιος, σε περίπτωση εξεύρεσης κοινά αποδεκτής λύσης, θα επικοινωνήσει με τον Κώστα Καραμανλή, για να του εκθέσει τα νέα δεδομένα και να λάβει οδηγίες. Ο Δημ. Σιούφας τοποθετήθηκε δημοσίως για τις αρμοδιότητες της επιτροπής και τα όρια αυτών. Όπως είπε:

1. Η ευθύνη και αποστολή της επιτροπής είναι μόνο η προπαρασκευή και εποπτεία του συνεδρίου
2. Καταληκτική ημερομηνία των εργασιών του συνεδρίου έχει οριστεί με απόφαση του Κώστα Καραμανλή και είναι η 7η Νοεμβρίου
3. Η οργανωτική επιτροπή έχει αποκλειστικά και μόνο την πιο πάνω αρμοδιότητα, που δεν μπορεί να υπερβεί κατ' οποιονδήποτε τρόπο, "διότι αν την υπερέβαινε θα δημιουργούσε πολλά σοβαρά ζητήματα για την ενότητα του κόμματος"

 
website counter
friend finderplentyoffish.com