Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Επανέρχονται μετά από απουσία χρόνων

Μπορεί να στερήθηκαν την προηγούμενη Βουλή και να τους… στερήθηκε και αυτή, αλλά για 21 βουλευτές το αποτέλεσμα της κάλπης σηματοδοτεί ολική επαναφορά στα κοινοβουλευτικά δρώμενα.


Στην Α΄ εκλογική περιφέρεια της Αθήνας επιστρέφει ο Θανάσης Παφίλης με το ΚΚΕ και ο Θανάσης Πλεύρης με τον ΛΑΟΣ, που είχε παραιτηθεί για λίγο λόγω των ευρωεκλογών.
Στη Β΄ Αθήνας επιστρέφουν με το ΠΑΣΟΚ οι κ. Χρ. Πρωτόπαπας και Μ. Παπαϊωάννου.

Επιστροφή στα κοινοβουλευτικά έδρανα σηματοδότησαν οι κάλπες της Αιτωλοακαρνανίας για τον Π. Κουρουμπλή από το ΠΑΣΟΚ.
Στην Αχαΐα, με διάλειμμα λίγων χρόνων, επανεκλέγεται με τη Ν.Δ. ο Ν. Νικολόπουλος, ενώ ο Αλέκος Χρυσανθακόπουλος, που είχε βρεθεί εκτός ΠΑΣΟΚ με τα «φρουτάκια», επέστρεψε για λίγο στη Χαριλάου Τρικούπη και τελικά αυτή τη φορά κατήλθε υποψήφιος με τον ΛΑΟΣ, για να εκλεγεί και πάλι βουλευτής.

Βουλευτής επιστρέφει και ο Δ. Κρεμαστινός με το ΠΑΣΟΚ στα Δωδεκάνησα, μετά από πολυετή απουσία. Στην Ηλεία επανέρχεται ο Π. Αντωνακόπουλος με το ΠΑΣΟΚ, που δεν είχε εκλεγεί στην προηγούμενη Βουλή.

Ο Σπ. Βούγιας επιστρέφει ως βουλευτής της Α΄ Θεσσαλονίκης, που αυτή τη φορά δεν έχασε την έδρα από την Εύα Καϊλή, ενώ στη Β΄ Θεσσαλονίκης επιστρέφει ο Α. Τζέκης με το ΚΚΕ. Στην Καβάλα επιστρέφει ο Σ. Εμοινίδης με το ΠΑΣΟΚ, ο Ν. Σαλαγιάννης στην Καρδίτσα επίσης με το ΠΑΣΟΚ.

Στη Λακωνία επιστρέφει ο Αθ. Δαβάκης, που κατάφερε να ξεπεράσει τον Π. Σκανδαλάκη και τη Φ. Πατριανάκου σε σταυρούς. Ο πρώην υπουργός Μ. Μπεντενιώτης επιστρέφει βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Α΄ Πειραιώς.

Ολική επαναφορά από το παρελθόν σημειώνεται σε αρκετούς νομούς της Κρήτης. Από το ΠΑΣΟΚ ο Γ. Όθωνας επιστρέφει ως βουλευτής στο Ρέθυμνο, ενώ… άρωμα από το ιστορικό παρελθόν του ΠΑΣΟΚ φέρνει η επανεκλογή στα Χανιά των κ. Ευτύχη Δαμιανάκη και Σ. Βαλυράκη.

Μετά από μικρό διάλειμμα επιστρέφει με το ΠΑΣΟΚ στη Σάμο ο Πυθαγόρας Βαρδίκος. Αλλά και στα Τρίκαλα οι κάλπες επεφύλασσαν μια έκπληξη. Στη Βουλή επιστρέφει ο Χρ. Μαγκούφης, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που η πολιτική του ιστορία σφραγίστηκε με τον εκ μέρους του χαρακτηρισμό του Κώστα Σημίτη ως «νάνου της πολιτικής».
 
website counter
friend finderplentyoffish.com