Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Τα «πρωτάκια» της νέας Βουλής

Σημαντική ανανέωση συνεπάγεται για το βουλευτικό σώμα η 4η Οκτωβρίου. Ως «πρωτάκια» εισέρχονται στη νέα Βουλή 50 βουλευτές με το ΠΑΣΟΚ, 11 βουλευτές με τη Ν.Δ., δύο με το ΚΚΕ, τέσσερις με το ΛΑΟΣ και πέντε βουλευτές με τον ΣΥΡΙΖΑ.


Νεοεισερχόμενοι βουλευτές που εκλέγονται με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας είναι από το ΠΑΣΟΚ η Ελένη Πανερίτη, Ηλίας Μόσιαλος, Μάγια Τσόκλη, Παύλος Γερουλάνος. «Πρωτάκι» είναι και ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Ε. Αντώναρος που από χθες το βράδυ πέρασε στα χέρια του η έδρα που άφησε ο Γ. Σουφλιάς. Με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας εκλέγονται για πρώτη φορά βουλευτές με τη Ν.Δ. και η Ευγενία Τσουμάνη και Δ. Αυγερινοπούλου. Από τον ΛΑΟΣ ο Ι. Κοραντής, πρώην διοικητής της ΕΥΠ και από τον ΣΥΡΙΖΑ ο δημοσιογράφος Β. Μουλόπουλος εκλέγονται για πρώτη φορά βουλευτές, με το Επικρατείας.

Στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθήνας τα νέα πρόσωπα είναι από το ΠΑΣΟΚ ο ηθοποιός Γιάννης Βούρος, ο συνδικαλιστής Γ. Κουτρουμάνης, η Άννα Νταλάρα και ο Γ. Χαραλαμπόπουλος. «Πρωτάκι» θεωρείται και ο Λ. Παπαδημούλης που παρά τη θητεία του στο ευρωκοινοβούλιο, για πρώτη φορά καταλαμβάνει έδρα στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Στην Α΄ Αθηνών εκλέγεται για πρώτη φορά βουλευτής η ηθοποιός Πέμυ Ζούνη με το ΠΑΣΟΚ, η δικηγόρος Ελίζα Βόζενμπεργκ με τη Ν.Δ. και ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας.

Νέες είσοδοι στην Α΄ Πειραιώς είναι αυτή του Δ. Καρύδη με το ΠΑΣΟΚ, στη Β΄ Πειραιώς του πρώην ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Γ. Ανατολάκη που εκλέχθηκε με τον ΛΑΟΣ. Στο υπόλοιπο Αττικής νεοεισερχόμενος είναι ο Ν. Ασπρουδάκης που εκλέχθηκε με το ΠΑΣΟΚ ενώ «πρωτάκι» ίσως αποτελέσει και η Ελ. Γράψα αν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν επιλέξει την έδρα της Αττικής.

Στην Αιτωλοακαρνανία «πρωτάκι» είναι ο Κ. Καραγκούνης που εκλέχθηκε με τη Ν.Δ., στην Αργολίδα ο Ι. Ανδριανός διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Κ. Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου. Στην Αρκαδία για πρώτη φορά εκλέγεται ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος με το ΠΑΣΟΚ όπως και ο Παύλος Στασινός στην Άρτα.

Από την Αχαΐα νεοεισερχόμενοι είναι οι Αθανάσιος Παπαδόπουλος και Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος, και οι δύο με το ΠΑΣΟΚ. Από τη Βοιωτία η δημοσιογράφος Άρια Αγάτσα και η Βασιλική Τσόνογλου, εκλέγονται για πρώτη φορά βουλευτίνες με το ΠΑΣΟΚ. Νέο πρόσωπο ο Αθανάσιος Χαντάβας με το ΠΑΣΟΚ στα Γρεβενά, η Χρ. Κεφαλίδου στη Δράμα με το ΠΑΣΟΚ και με τη Ν.Δ. στα Δωδεκάνησα η Μίκα Ιατρίδου. Με το ΠΑΣΟΚ ο Κ. Κουσουρνάς εκλέγεται για πρώτη φορά βουλευτής επίσης στα Δωδεκάνησα.

Αλλαγές και στην περιφέρεια Έβρου με «πρωτάκια» την Όλγα Ρεντάρη και Π. Ζαπάρτα από το ΠΑΣΟΚ.

«Πρωτάκια» στην Εύβοια ο Συμεών Κεδίκογλου (σ.σ. εξάδελφος του ομώνυμου του βουλευτή της Ν.Δ.) που εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ και η Ουρανία Παπανδρέου που εξελέγη με τον ΛΑΟΣ.

Από την Ηλεία νέα είσοδος είναι του Τ. Δημητρουλόπουλου που εξελέγη με το ΠΑΣΟΚ. Στην Ημαθία εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτή ο Θ. Γικόνογλου (σ.σ. γιος του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ) και ο Π. Τόλκας, και οι δύο με το κυβερνών κόμμα.

Στο Ηράκλειο εκλέχθηκαν για πρώτη φορά βουλευτές, με το ΠΑΣΟΚ, οι κ. Αρναουτάκης και Παρασίρης και με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Ν. Κριτσωτάκης.
«Πρωτάκι» είναι και οι βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρ. Κατσούρας που πήρε την έδρα στη Θεσπρωτία από τον Αντ. Μπέζα.

Στη Β΄ Θεσσαλονίκης νεοεκλεγείς με το ΠΑΣΟΚ είναι ο Γ. Αρβανιτίδης και ο Σ. Αναστασιάδης με τη Ν.Δ.

Στα Ιωάννινα εκλέγεται για πρώτη φορά ο Αθ. Οικονόμου με το ΠΑΣΟΚ, στην Καβάλα ο Δ. Παπουτσής με το ΠΑΣΟΚ, ο Ζ. Τσικαλάγιας με τη Ν.Δ. στην Καστοριά και ο Σπ. Μοσχόπουλος με το ΠΑΣΟΚ στην Κεφαλονιά που πήρε τη μονοεδρική από τον Αλ. Παρίση.

Στο Κιλκίς ο Θ. Παραστατίδης βγαίνει για πρώτη φορά βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, στην Κοζάνη ο Πάρις Κουκουλόπουλος και στην Κόρινθο η Κ. Φαρμάκη και ο Α. Μανωλάκης, όλοι με το ΠΑΣΟΚ. Στις Κυκλάδες εκλέγεται για πρώτη φορά ο Γ. Παπαμανώλης με το ΠΑΣΟΚ. Στη Λάρισα το… «πρωτάκι» είναι του ΣΥΡΙΖΑ με την Ηρώ Διώνη.

Νέα πρόσωπα, στη Λευκάδα με το ΠΑΣΟΚ είναι ο Σ. Μαργέλης, στη Μεσσηνία ο Οδ. Βουδούρης και η Τίνα Γιαννακοπούλου (σ.σ. κόρη του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ) και στην Ξάνθη ο Σ. Ξινίδης που κέρδισε από τον Π. Σγουρίδη.

Στην Πέλλα εκλέγονται για πρώτη φορά βουλευτές με το ΠΑΣΟΚ οι κ. Η. Θεοδωρίδης και Β. Γιουματζίδης. Στην Πιερία με το ΠΑΣΟΚ νέα είσοδος αυτή της Μ. Μίχα. Στις Σέρρες ο Μ. Τζελέπης εκλέγεται με το ΠΑΣΟΚ ως «πρωτάκι», στη Φθιώτιδα ο Ν. Τσώνης στα «πρωτάκια» της ελληνικής Βουλής είναι και η πρώην ευρωβουλευτής Ε. Μπατζελή. Στη Φωκίδα η Αφροδίτη Παπαθανάση εκλέγεται για πρώτη φορά με το ΠΑΣΟΚ, στη Χαλκιδική ο Αργύρης Λαφαζάνης επίσης με το ΠΑΣΟΚ.

«Πρωτάκι» που εξελέγη με το ΚΚΕ στη Μαγνησία είναι ο κ. Απ. Νάνος και ο Π. Μαρκάκης που εξελέγη με τον ΛΑΟΣ. Στην Πρέβεζα ο Δ. Τσουμάνης εκλέγεται για πρώτη φορά με τη Ν.Δ. και στη Χίο ο Κ. Μουσουρούλης με τη Ν.Δ. επίσης.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com