Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Ν.Δ. Το συνέδριο και ο γραμματέας

Η μάχη για την ανάδειξη του επόμενου προέδρου της Ν.Δ. θα ξεκινήσει και επισήμως με την ανακοίνωση από τον Κώστα Καραμανλή της διεξαγωγής του έκτακτου συνεδρίου, σε διάστημα τουλάχιστον ενός μηνός.


Ως πιθανότερες ημερομηνίες φέρονται τα Σαββατοκύριακα 7-8 Νοεμβρίου και 21-22 Νοεμβρίου, με επικρατέστερο το πρώτο, ώστε η μετάβαση στην επόμενη ημέρα να γίνει το συντομότερο δυνατό για να μειωθεί ο κίνδυνος διολίσθησης σε εσωστρέφεια.

Ο κ. Καραμανλής θα στείλει επιστολές στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής για να τους γνωστοποιήσει επίσημα την απόφασή του για έκτακτο συνέδριο, η σύνθεση του οποίου θα είναι περίπου η ίδια με αυτή του 2007, καθώς δεν προβλέπεται η εκλογή νέων συνέδρων. Στο συνέδριο του Νοεμβρίου, δηλαδή, θα συμμετέχουν και οι βουλευτές που εξελέγησαν το 2007, μεταξύ των οποίων και όσοι κόπηκαν από τα ψηφοδέλτια ή δεν κατάφεραν να ξαναμπούν στη Βουλή. Το ενδιαφέρον, λοιπόν, στρέφεται σε ονόματα όπως ο Μιχάλης Λιάπης, ο Θόδωρος Ρουσόπουλος, ο Γιώργος Βουλγαράκης, ο Γιώργος Αλογοσκούφης, ο Σάββας Τσιτουρίδης.

Στη θέση του γραμματέα θα παραμείνει μέχρι το συνέδριο ο Λευτέρης Ζαγορίτης. Η νέα Κεντρική Επιτροπή που θα προκύψει στη συνέχεια, μετά και την ανάδειξη του νέου αρχηγού, θα εκλέξει και νέο γραμματέα, ενώ ο κ. Ζαγορίτης δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος. Εκπρόσωπος της Ν.Δ. θα παραμείνει μέχρι τουλάχιστον το συνέδριο ο Γιώργος Κουμουτσάκος.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com