Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

«Ψαλίδι» στα κρατικά οχήματα αποφάσισε η κυβέρνηση

Περιορισμό στη χρήση κρατικών οχημάτων αποφάσισε η κυβέρνηση, σε μία προσπάθεια να μπει τάξη στα κρατικά έξοδα. Τα επίσημα στοιχεία κάνουν λόγο για περίπου 44.000 οχήματα, που στοιχίζουν στους Έλληνες φορολογούμενους πάνω από 320 εκατ. ευρώ.

Επίσημες ανακοινώσεις


για τα πρώτα βήματα περιστολής των κρατικών δαπανών αναμένεται να γίνουν ίσως και σήμερα από τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών.

Σύμφωνα με το Βήμα, τo ζήτημα του περιορισμού των κρατικών οχημάτων τέθηκε στον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση και, σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκε χθες στο άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι δύο εναλλακτικές προτάσεις που μελετώνται είναι: είτε η θέσπιση της χρήσης κρατικού αυτοκινήτου σε αξιωματούχους ώς τον βαθμό του γενικού γραμματέα είτε πλήρης κατάργηση και χρήση μόνο των βουλευτικών αυτοκινήτων από τους υπουργούς (στην πλειονότητά τους είναι βουλευτές).

Σήμερα κυκλοφορούν περίπου 44.000 κρατικά αυτοκίνητα, των οποίων το κόστος κίνησης και συντήρησης ανέρχεται σε 320 εκατ. ευρώ.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com