Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Αύξηση των εκλεκτόρων για το νέο πρόεδρο προτείνει η Ντόρα Μπακογιάννη

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών υπενθύμισε ότι εδώ και χρόνια έχει ταχθεί υπέρ της εκλογής προέδρου από τη βάση, τόνισε, όμως, ότι υπάρχει το καταστατικό του κόμματος, το οποίο, όπως είπε, δεν είναι κουρελόχαρτο. Πρόσθεσε πως, εάν υπάρξει συμφωνία για ενίσχυση του εκλεκτορικού σώματος, η ίδια δεν έχει διαφωνία. «Θετική» χαρακτήρισε τη δήλωση της κυρίας Μπακογιάννη ο Δ. Αβραμόπουλος και ζήτησε διαβούλευση για να υλοποιηθεί μια τέτοια συμφωνία.


Η κυρία Μπακογιάννη τόνισε ότι η Ν.Δ υπέστη μια βαριά ήττα και ότι είναι λογικό να υπάρχει προβληματισμός και εντάσεις, πρόσθεσε, όμως, ότι δεν πρέπει να χαθεί ο στόχος, ο οποίος είναι η ανασυγκρότηση της μεγάλης παράταξης, προκειμένου να ανταποκριθεί στο ρόλο της αξιόμαχης αντιπολίτευσης.

"Έχω ταχθεί από το 2000 υπέρ της εκλογής του προέδρου από τη βάση, αλλά υπάρχει και το καταστατικό και τα καταστατικά των κομμάτων δεν είναι κουρελόχαρτα για να αλλάζουν" σημείωσε η πρώην υπουργός Εξωτερικών και πρόσθεσε ότι ήδη ο Κώστας Καραμανλής έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες του συνεδρίου. "Οποιαδήποτε συμφωνία υπάρξει για ενίσχυση και διεύρυνση του εκλεκτορικού σώματος,ώστε να ακουστεί δυνατότερα η φωνή της εκλογικής βάσης, εμένα με βρίσκει σύμφωνη" κατέληξε.

Από την πλευρά του ο Δ. Αβραμόπουλος, μετά τη συνάντησή του στη Ρηγίλλης με τον Κ. Καραμανλή, δήλωσε ότι από την πρώτη στιγμή έχει ταχθεί υπέρ της ενότητας και της ομοψυχίας και ότι κατέθεσε την πρόταση για εκλογή του αρχηγού από τη βάση με κάλπες σε όλη την Ελλάδα. "Πριν από λίγο έμαθα ότι την πρόταση αποδέχτηκε και η κυρία Μπακογιάννη και αυτό είναι θετικό" τόνισε ο πρώην υπουργός Υγείας, προσθέτοντας: "Ωρίμασαν οι συνθήκες για διαβουλεύσεις σχετικά με την επίτευξη συμφωνίας σ' αυτό, το οποίο ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των πολιτών που πρόσκεινται στην Ν.Δ".

Ο κ. Αβραμόπουλος είπε, επίσης, ότι μέσα από τις διαδικασίες του συνεδρίου θα προκύψει ενότητα και χαρακτήρισε κατάκτηση τη συμμετοχή όλων των πολιτών στις διαδικασίς εκλογής αρχηγού. "Χαίρομαι που όλοι συγκλίνουν σ' αυτό" τόνισε χαρακτηριστικά.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com