Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Γ. Προβόπουλος: Ανησυχητικά τα στοιχεία για την Οικονομία

Ανησυχητικά χαρακτήρισε ο Γιώργος Προβόπουλος τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Τράπεζα της Ελλάδος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου, ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας εκτίμησε ότι το έλλειμμα μπορεί να κυμανθεί φέτος πέριξ του 10% του ΑΕΠ.


"kάναμε μία αρκετά εκτεταμένη συζήτηση, συζήτηση που θα επαναλάβουμε σε επόμενη συνάντηση, που είπε ο πρωθυπουργός ότι θα έχουμε, διότι δίνει πολύ μεγάλη έμφαση σε όλα αυτά τα θέματα, στο πως δηλαδή θα μπορέσουμε θετικά να φύγουμε απ' αυτές τις δυσκολίες", τόνισε ο διοικητής της ΤτΕ, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

O κεντρικός τραπεζίτης της χώρας είχε αναφερθεί στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, μιλώντας στη Σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, στην Κωνσταντινούπολη. Από το βήμα της Συνόδου, ο Γ. Προβόπουλος είχε εκτιμήσει ότι το εκλογικό αποτέλεσμα δίνει στη νέα κυβέρνηση "τη δυνατότητα να υλοποιήσει ένα σταθερό οικονομικό πρόγραμμα που θα βασίζεται στη δημοσιονομική προσαρμογή αλλά και την ανάπτυξη". Παράλληλα, είχε ταχθεί υπέρ μιας πολυετούς προσπάθειας δημοσιονομικής εξυγίανσης, απορρίπτοντας μια "θεραπεία σοκ".

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα απομάκρυνσης του Γιώργου Προβόπουλου από την ΤτΕ. Όσον αφορά στις διοικήσεις των τραπεζών που ελέγχονται από το Δημόσιο, κύκλοι του υπουργείου διευκρίνισαν ότι δεν υπάρχει θέμα αλλαγής τους. Όπως έγινε γνωστό, την παραίτησή του υπέβαλλε ο επικεφαλής της Αγροτικης Τράπεζας, Δημήτρης Μηλιάκος.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com