Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Με αιχμές η αλλαγή στη Γραμματεία Μακεδονίας Θράκης

Με αιχμές και αντιπαράθεση για την για την μετατροπή του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης σε Γενική Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης έγινε το απίογευμα η τελετή τελετή παράδοσης-παραλαβής του ΥΜΑΘ και «πάγωσε» το κλίμα.


Ο απερχόμενος υπουργός της Ν.Δ. επέκρινε την κυβέρνηση και σε ένδειξη δυσαρέσκειας υπογράμμισε ότι αφού το υπουργείο παραδόθηκε στην ιστορία ο ίδιος παραδίδει μόνο το κτίριο που το φιλοξένησε.
Ανταπαντώντας ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης σημείωσε: "Αν είχε καταργηθεί το υπουργείο δεν θα είμαστε εδώ τέσσερα μέλη της κυβέρνησης (δυο υπουργοί και δυο υφυπουργοί) για να το παραλάβουμε".

Ταυτόχρονα παρατήρησε πως η λειτουργία της Γενικής Γραμματείας και η εγκατάσταση δύο υφυπουργών στη Θεσσαλονίκη με συγκεκριμένες και αυξημένες αρμοδιότητες, όχι μόνο για τη Μακεδονία και τη Θράκη, αλλά για ολόκληρη την Ελλάδα, συνιστά πραγματική αναβάθμιση του ΥΜΑΘ.

Η υπουργός Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, επισήμανε ότι η κυβέρνηση ικανοποιεί τα αιτήματα των φορέων της Θεσσαλονίκης και της Β. Ελλάδας, όπως αυτά διατυπώθηκαν στη συνάντηση με τον Γιώργο Παπανδρέου στη ΔΕΘ και μετατρέπει τη Μακεδονία και τη Θράκη σε αιχμή του δόρατος για την αναπτυξιακή δυναμική της χώρας.

Η υφυπουργός Εσωτερικών, Θεοδώρα Τζάκρη, που θα έχει έδρα στη Θεσσαλονίκη είπε ότι κάποιοι προσπάθησαν να καλλιεργήσουν κλίμα φόβου και ανασφάλειας για όσα πρόκειται να συμβούν.

Ο υφυπουργός Οικονομίας, Μάρκος Μπόλαρης, που επίσης εγκαθίσταται στη Θεσσαλονίκη, τόνισε ότι η πόλη καθίσταται μητροπολιτικό κέντρο της Βαλκανικής.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com